Lysestumper til genbrug

Sommetider overrasker både små og store konfirmander 🙂

Jeg har i flere år samlet lysestumper sammen, og havde for et par år siden besøg af Alice fra Kirkens Korshær i Middelfart.

I denne sæson har jeg blot opfordret minikonfirmander og konfirmander til at tage deres lysestumper med og aflevere dem i bøtten. Og sommetider synes jeg mest, at jeg blot har talt for helt døve øren 🙂 Men ikke helt! For allerede nu halvvejs gennem sæsonen må jeg en tur ud til Kirkens Korshær og tømme den fyldte bøtte. Det er altså ret fint.

De mange stumper bliver smeltet om og støbt til nye lys, som så sælges i butikken og pengene de indbringer går som hjælp til at drive varmestuer og herberge i Danmark. Og der er god brug for begge dele.

Selv om Danmark er et godt land at bo i, så er der mennesker, for hvem en kop kaffe og en snak i et varmt lokale, er med til at give dem en god dag.

Så når konfirmanderne afleverer deres lysestumper – så er de i bogstaveligste forstand med til at tænde lys for andre. 

Jeg valgte den luksus, at stå lidt senere op i dag – og ved du hvad, det var næsten lyst – inden kl. 8! Det går helt klart den rigtige vej 🙂 Billedet er taget lidt senere – der var stadig et tyndt lag sne 🙂

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Lidt andet pynt

Næste indlæg

Børn er kun til låns

2 Kommentarer

  1. Karen

    Ups – jeg smider mine lysestumper ud. Jeg vil fluks oprette en bøtte til dem, for det bliver faktisk til mange i den mørke tid. Jeg vidste ikke, de samlede dem, og jeg kan sagtens tage en bøtte med, når jeg alligevel skal ind og snuse i deres genbrugsbutik i Galten 🙂
    Kh, Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Det lyder dom en perfekt løsning. Men du har ret, hvis man ikke kender til ordningen, så ryger lysestumper selvfølgelig bare ud 🙂 men på en måde er det jo en enkel måde at give en hånd til andre på. Og en dejlig konkret måde, når man taler til konfirmander 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal