Jeg er ikke helt vild med quinoa 🙂 Jeg har ikke nogen særlig grund til det – men jeg så en gang i tv, hvordan Christian Bitz forsøgte at “sælge” de sunde frø – og det gjorde indtryk. Han beskrev de mange gode egenskaber, der var ved quinoa, men de havde dog lige den hage, at de kunne smage lidt af sæbe! Så uden egentlig at have smagt dem, så var de skrevet ud af lageret i mit køkken 🙂

Men med kassen fra Årstiderne kom der en lille pose frø. Så den måtte jeg jo forsøge mig med. Opskriften er fundet på nettet og halveret. I dette brød skal der også bruges valnødder – jeg har stadig valnødder på lager, og de har holdt sig så fint.

Brød med quinoa

25 gr. valnødder, grofthakkede

50 gr. quinoa + 1 dl vand

50 gr. fuldkornsmel

125 gr. hvedemel

12 gr. gær

1 dl koldt vand

½ dl. yoghurt (eller andet syrligt)

20 gr. rørsukker

1 spsk. sirup

½ tsk. salt

1 æg

Skyl quinoaen i koldt vand, og kog den derefter med 1 dl vand i 10 minutter. Lad den stå i gryden og køle af.

Rør gæren ud i vand og yoghurt og tilsæt alle de øvrige ingredienser – også de afkølede quinoa. Det hele røres godt sammen, men skal ikke æltes. Kommes i en brødform og hæver 2-3 timer ved stuetemperatur.

Bages ved 180 grader ca. 45 minutter – køler af på en bagerist.

Det blev et fint brød, fugtig krumme, som det ofte bliver, når det kun hæver den ene gang. Men dejligt brød, for du skal slet ikke ælte – kun røre sammen 🙂

Jeg havde et par skiver af brødet med i sommerhus i går – det passede perfekt – siddende under tæppet og med ild i brændeovnen.

God tirsdag.

Jette