Jeg har vist ikke tidligere lavet en sådan tærte. Men med et stykke fersk laks i køleskabet og spinat i fryseren – så var grund ingredienserne til stede 🙂 Og aftensmaden klaret.
Tærte med laks og spinat (2 – 3 personer)
Mørdej se her
Fyld:
150 – 200 gr. frossen spinat
1 spsk. olie
150 gr. laks i tern
2 æg, fra gode høns
1 dl. creme fraiche
1 tsk. salt
peber
1 spsk. kapers (kan udelades)
50 – 75 gr. revet ost
Beklæd en tærteform med mørdejen og forbag den ca. 15 minutter ved 200 grader.
Imens gøres fyldet klar.
Kom olie og spinat i en gryde og lad det varme og tø op. Kom lidt salt ved.
I den forbagte bund kommes halvdelen af den revne ost og kapers, spinaten ovenpå og fordel herpå laksen. Til sidst hældes æg, creme fraiche, det sidste ost, salt og peber – som alt er pisket sammen – oven på laks og spinat.
Bages ved 200 grader ca. 25 minutter. Lad gerne tærten samle sig lidt, før den skæres ud.
Server gerne lidt salat til – eller ovnbagte gulerødder.
Indrømmet – det var mest mig, der syntes at aftensmaden i går blev god! Der var ret meget spinat i forhold til tærtens størrelse, men Skipper Skræk havde godt af spinat, så det har vi nok også 🙂
Håber du får en dejlig dag – selv om solen nærmest har glemt at stå op i de her dage.
Jette
Skriv et svar