Jeg har vist ikke tidligere lavet en sådan tærte. Men med et stykke fersk laks i køleskabet og spinat i fryseren – så var grund ingredienserne til stede 🙂 Og aftensmaden klaret.

Tærte med laks og spinat (2 – 3 personer)

Mørdej se her

Fyld:

150 – 200 gr. frossen spinat

1 spsk. olie

150 gr. laks i tern

2 æg, fra gode høns

1 dl. creme fraiche

1 tsk. salt

peber

1 spsk. kapers  (kan udelades)

50 – 75 gr. revet ost

Beklæd en tærteform med mørdejen og forbag den ca. 15 minutter ved 200 grader.

Imens gøres fyldet klar.

Kom olie og spinat i en gryde og lad det varme og tø op. Kom lidt salt ved.

I den forbagte bund kommes halvdelen af den revne ost og kapers, spinaten ovenpå og fordel herpå laksen. Til sidst hældes æg, creme fraiche, det sidste ost, salt og peber – som alt er pisket sammen – oven på laks og spinat.

Bages ved 200 grader ca. 25 minutter. Lad gerne tærten samle sig lidt, før den skæres ud.

Server gerne lidt salat til – eller ovnbagte gulerødder.

Indrømmet – det var mest mig, der syntes at aftensmaden i går blev god! Der var ret meget spinat i forhold til tærtens størrelse, men Skipper Skræk havde godt af spinat, så det har vi nok også 🙂

Håber du får en dejlig dag – selv om solen nærmest har glemt at stå op i de her dage.

Jette