Jeg synes godt om tærter 🙂 Jeg bager det jævnligt både som en madtærte eller som en sød desserttærte. Og til Oles fødselsdag blev det en spinattærte, der blev serveret.

Men når der laves tærter, så er der oftest en lille smule dej i overskud – og hvad med den?

Hvis det er sød mørdej, så bliver den ofte brugt til små hindbærsnitter 🙂 Men den salte mørdej – sommetider har jeg gemt den og blandet den med den næste dej, jeg har lavet. Men i dag blev der bagt små kiks. Og de er nu ret fine 🙂

Små kiks

En rest tærtedej

Rul tærtedejen ud og udstik små kiks – eller sker den i firkanter. Jeg penslede dem med vand og dryssede med sesamfrø, hørfrø og røget salt – bare for at få lidt forskellig smag.

Bages ved 200 grader ca. 9 minutter.

De blev faktisk ret gode 🙂 Jeg kan undre mig over, hvorfor jeg ikke før har prøvet at lave små kiks af overskudsdejen. For det er da ret oplagt.

Nu kommer de ned i dåsen med frøkiks. Så er der altid mulighed for at gribe en kiks på vejen, hvis jeg nu lige skulle få lyst til en 🙂

Jeg spiser ikke så mange kiks – jeg kan bedre li’ nybagt brød. Men de her er nu fine og lidt hurtigere lige at tage med på vej ud af døren.

God torsdag.

Jette