Der var lige et par kirsebær tilbage og så noget lækker sirup. Det blev tryllet om til en ret fin kage, hvis du spørger mig 🙂

Jeg er vild med tærter – i alle afskygninger, så derfor er det tit min første indskydelse, når der skal bruges en rest af et eller andet. Og så synes jeg en blank overflade er fascinerende, så det kom i spil her.

De fine tynde hvide chokolade streger synes jeg er lidt fine – en ide, der som sædvanlig er fundet her på nettet 🙂

Og så har jeg læst engang, at en kage altid har to sider – også selv om den er rund. Den ene side er der, hvor det hele er lykkedes og alt spiller. Og så er der den anden, hvor noget af fyldet er løbet ud, eller hvor overtrækket hænger som gardiner. Sådan gik det også kagen her, men du ser den fra den pæne side 🙂

Tærte med amarena kirsebær (4-5 personer)

Mørdej og frangipane – se her

Chokoladeganache

60 gr. hvid chokolade

60 gr. piskefløde

2 spsk. amarenasirup

1 tsk. citronsaft

Lav kagen som beskrevet her. Jeg fordelte de 5 kirsebær, der var tilbage ud på bunden inden frangipanen kom over. Bag tærten ved 175 grader 20 – 25 minutter til den er godt gylden. Køler af.

Til ganachen hakkes chokoladen fint. Bring piskefløden i kog og kom den over den hakkede chokolade og rør godt til alt chokoladen er smeltet. Jeg tog mikroovnen til hjælp 🙂 Rør til sidst citronsaft og amarenasirup i. Fordel ganachen over den kolde tærte.

Jeg pyntede med lidt tynde hvide chokolade striber – smeltet chokolade kommes i et lillebitte kræmmerhus og der tegnes i fri hånd.

Tærten blev serveret til et møde i skovrejsningsudvalget – og blev meget vel modtaget. Den smagte nu også ret så godt 🙂

God onsdag.

Jette