Jeg købte fornylig et glas amarena kirsebær – bare fordi jeg gerne ville smage dem. De er i den dyre ende, men hold da op, hvor smager de godt 🙂 De er forholdsvis faste i konsistensen og så ligger de i den dejligste mørke sirup. Oven på ris alamande går det ret godt 🙂

Men bærrene smager også ret kraftigt igennem, så jeg har valgt at dele dem, inden de kommer i minimuffins.

Jeg skal jo til julefrokost i aften, og ville gerne have noget med til kaffen. Jeg nåede at bage disse små kager i aftes, og de smager ret fint. På billedet er der to størrelser, men det er samme salgs 🙂 Jeg bagte dobbelt portion i forhold til opskriften her.

Minimuffins med amarena kirsebær (24 stk.)

50 gr. smør, smeltet

1 æg

65 gr. sukker

½ tsk. vaniljesukker

1 dl. mælk

25 gr. mandelmel

90 gr. hvedemel

½ tsk. bagepulver

Et nip salt

12 amarena kirsebær

Lidt overtræksmarcipan til pynt

Pisk æg og sukker godt, lyst og luftigt. Tilsæt det smeltede smør og pisk det godt ind. Rør så mælken i, inden de øvrige ingredienser – undtagen kirsebær – vendes rundt i dejen. Fordel dejen i små muffinsforme og kom et halvt bær i hver. Bag kagerne 12-15 minutter ved 190 grader. Køler af i formen inden de forsigtigt lirkes ud.

Når de er kolde pyntes de efter fri fantasi. Her blev det små stjerner med guldstøv.

På vej mod advent. Jeg skal have fundet advents stagen frem og glæder mig til at tænde det første lys på søndag.

Glædelig advents weekend.

Jette