Det myldrer med modne brombær i denne tid. Noget for tidligt – men når de nu er her, så kan vi lige så godt nyde dem.

Da vi var i sommerhus cyklede vi en aftentur og plukkede brombær langs de meget små veje omkring Faldsled.

I går var jeg omme bag haven ude langs præstemarken og plukkede store og fine brombær. Det er et bær, der er forholdsvis hurtigt at plukke – med mindre man lige kommer til at hænge fast i en brombærgren 🙂

Brombærtærte (5-6 personer)

Mørdej

125 gr. mel (evt. 25 gr. grahamsmel :-))

65 gr. smør/margarine

30 gr. sukker

1-2 spsk. surmælksprodukt

Bland mel og sukker og smuldr fedtstoffet heri. Saml dejen med surmælksprodukt, ælt den let sammen og læg dejen på køl mindst en time. Rulles ud og lægges i en tærteform (16-18 cm i diameter) Der er lidt dej i overskud – gem det til en anden gang.

Frangipane

50 gr. smør

50 gr. sukker

25 gr. marcipan

25 gr. mandelmel

35 gr. hvedemel

1 æg

Marcipanen deles i små stykker og blandes med alt det øvrige og piskes sammen.

Fyld og top

100 gr. brombær

50 gr. hvid chokolade

3 spsk. piskefløde

1 spsk. brombær- eller hindbærsyltetøj

Fordel brombær på tærtebunden og fordel forsigtigt frangipanedejen over. Det kræver en let hånd 🙂 Men dejen fordeler sig fint ned omkring bærene, når den bages. Tærten bages ca. 25 minutter ved 200 grader. Køler af, inden ganachen kommes over.

Hak chokoladen ret fint. Varm piskefløden op til kogepunktet, tag den af varmen og kom den hakkede chokolade i. Rør det godt sammen til chokoladen er smeltet. Tilsæt syltetøj for at give lidt smag og en flot farve. Fordel ganachen over den afkølede kage.

Pynt til sidst med lidt friske bær.

Og så er der ellers en lækker kage til kaffen. Jeg ville have taget et billede af kagens indre i dag, men det hele blev spist ved mødet i aftes 🙂 Men den smagte godt.

God onsdag.

Jette