Umiddelbart er der ingen sammenhæng – og så dog 🙂 For rabarberne blev hentet på Fyn i forbindelse med, at jeg var til et foredrag i Middelfart. Og begge dele falder i tråd med tanker om klima, lokale råvarer og bæredygtighed.

Som frivillig på Klimafolkemødet bliver man også inviteret til forskellige foredrag – og et af dem, var dette: “At bo småt og leve godt.” En fortælling om en ung mand, der havde sadlet helt om, og nu boede på 14 m2. Så småt kommer jeg ikke til at bo 🙂 Men det var nu alligevel spændende at høre hans tanker om rejsen fra et almindeligt hverdagsliv med arbejde, lejlighed og udsigten til et realkreditlån – til et Tinyhouse ude i en skov. Foredragsholderen Anders Boisen havde fået øjnene op for, at det nok ikke livet i et hamsterhjul, der var hans drøm.

Men han måtte også sande, at det er svært helt at forlade den vej, langt de fleste går på. For hvorfor ville han leve så småt? og hvad lavede han, når han ikke gik på arbejde? Og var han blevet lykkeligere?

Alle de spørgsmål kommer han fint ind omkring i bogen “At bo småt og leve godt”. Men han nåede også omkring en del af det i sit foredrag. Det bevidste valg om at leve småt hang meget sammen med en klimabevidsthed og ønsket om et lille co2-aftryk. Og jo mindre du bygger, og jo mere genbrug, der er muligt, jo bedre er det.

Og hvad laver Anders så, når han ikke længere går på arbejde på kontoret ved Aarhus kommune ? Ja, så arbejder han i haven med at blive selvforsynende, laver sin egen mad fra bunden, samler forråd og vedligeholder sit lille hus. Og så holder han indimellem foredrag og workshops – for der skal dog stadig bruges almindelige penge i et samfund som vores. Men det var det enkle liv, han længtes efter – og langt hen af vejen har opnået.

En af mine nytårstanker var at gå til foredrag – og møde interessante mennesker og blive oplyst og måske lidt klogere. Foredraget i Middefart faldt fint i tråd den tanke 🙂

Rabarberne kommer i brug i dag. Det er klimahandledag – og i aften serveres grøn mad og en lækker dessert til klimamiddagen. Mere om det i morgen 🙂 Raberberne er igen fra min gamle gravers have – skønt at kende nogen, der har lidt flere og lidt større rabarber end en selv 🙂

God torsdag.

Jette