Forleden blev jeg begavet med de allerførste rabarberstilke. Uh, så er det næsten sommer 🙂 Nå, ikke helt, men i den gamle gravers have var rabarberne nu godt på vej, så jeg fik nogle stilke med hjem, da jeg var på besøg. Og det er altså lidt luksus.

Jeg har selv købt en plante i år, og plantet i Oles have – men det har lidt lange udsigter, før det bliver den, jeg høster stilke fra.

Men de første fine rabarberstilke blev blandet med de sidste jordbær fra fryseren og lavet til kompot. Oven på den kom den lækreste hyldeblomstcreme og til sidst lidt müsli – og så var der dessert.

Hyldeblomstcreme (til 4 små glas)

1 blad husblas

1½ dl. piskefløde

1 tsk. vaniljesukker

30 gr. sukker

½ dl. creme fraiche

1 spsk. citronsaft

½ dl. hyldeblomstsaft

Læg husblas i blød i koldt vand et kvarters tid. Kom fløde, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk til blødt flødeskum. Tilsæt cremefraiche og rør roligt rundt. Vrid husblas fri for vand og smelt den i mikroovnen. Køl af med citronsaft og til sidst hyldeblomstsaften – og rør så det hele i flødeblandingen. Og så har du den lækreste creme 🙂

Jeg kom kompotten i bunden af små glas og fordelte creme på toppen inden der til sidst blev drysset müsli og lidt krokant på toppen. Jeg havde også lidt amarettosirup stående, det kom der også lige lidt af på. Alt i alt, så smagte det bare godt og lidt sommerligt 🙂

Det er bare en god tid vi går i møde, når vi tænker lækkerier til brug i køkkenet.

God mandag.

Jette