I går var klimahandledag og rundt om i landet var der forskellige aktiviteter. Der var blevet opfordret til at holde en fælles grøn middag med et samtalespil indlagt som inspiration. Andre steder var der inviteret til havevandring i haver med et lidt mere vildt tilsnit. Bag klimahandledagen står blandt andet Concito, DeltagerDanmark og grønne nabofællesskaber.

Jeg havde som tidligere skrevet inviteret til klimamiddag. Og det blev en hyggelig aften – med masser af grøn mad, salater og bønnebøf. Afsluttet med en lækker rabarbercrumble.

Og ind imellem al den almindelige snak, som gik vældig godt – så blev der også tid til samtalespillet. Et spil, som arrangørerne havde udviklet og sendt ud.

Et spil, hvor der både var samtalekort og quiz-kort med spørgsmål og svar – for eksempel: Hvor mange vil gerne indgå i en deleordning (dele ting med andre) – svaret er, at ca. halvdelen af danskerne vil gerne indgå i sådan en ordning. Det er da lidt tankevækkende.

Og derudover havde vi en snak om, vanskeligheder ved at træffe grønne valg, og om, hvad, der inspirerede til grønne valg.

Nu var alle deltagere bosiddende på landet – og det betyder faktisk noget. Også når vi taler bæredygtighed. For der er ikke de samme muligheder for at shoppe igennem og forbruge. Og at købe en kop To-Go kaffe er stort set umuligt. Hvorimod det med selvforsyning og køkkenhave og bærbuske og køb af lokale råvarer – det ligger lige for. Det synes jeg er lidt vigtigt at få øje på.

For mange synes, det er svært med den her grønne omstilling – men der er faktisk nogle vaner og rutiner her ude på landet, som passer meget godt ind i en grøn tankegang.

Maden var som sagt grøn – masser af salater med bælgfrugter og en skøn kartoffelsalat med friske asparges og ærter.

Salaten til højre på billedet er med quinoa, bagte rødløg, frisksnittet hvidkål, avokado og ristede solsikkekerner og lidt dressing.

Der var mad nok – og den søde rabarbercrumble satte et fint punktum. Den fik jeg desværre ikke fotograferet. Men den var god 🙂

Jeg ved ikke, om klimahandledagen gør den helt store forskel her ude. Men det var hyggeligt at mødes, og der blev også talt om og vendt andre emner, end der normalt gør. Og det er i sig selv værdifuldt.

God weekend.

Jette