I det skønne solskinsvejr i går, fik jeg lavet endnu et højbed i Oles have. Jeg er vældig glad for højbede – for så ved jeg hvor kanten er, og har lettere ved at overskue indholdet. Og skelne ukrudt fra blomster og grøntsager 🙂

Mit nye højbed er tiltænkt blomster. Altså blomster sået som frø, og så må de spire og vokse frem. Men det fordrer også noget tålmodighed. Så derfor er det et bed med forventninger – der ligger masser af spændende frø i jorden, og tiden vil få dem til at folde sig ud og blomstre.

Bedet blev anlagt på et stykke jord, der var godt groet til med græs. Så der er masser af rødder i jorden. Jeg fik fjernet græsset i et område på størrelse af min palleramme – men jeg ved godt, at der er masser af rødder udenfor – og de skal nok stikke hovedet frem efterhånden. Men det tager jeg med 🙂

Ole tilbød at hente jord og kompost på genbrugspladsen – hvilken service 🙂 og hvor fint, at man gratis kan hente begge dele. Så det gik hurtigt med at få bedet fyldt op – og så var der klar til at blive sået.

I det dejlige solskin blev der sat græskarfrø, sået ærteblomster og en blanding af bivenlige planter. Nu ventes i spænding.

I det ene hjørne anes en lille sankt hans urt plante. Der skulle lige være lidt grønt i al den bare jord. Den lille plante er kommet til, efter at jeg tog en blomst ind sidste år, den slog rødder og så satte jeg den i jorden. Og nu er den blevet til en ny plante 🙂

Så selv om det handler meget om jord i dette indlæg, så er der håb forude 🙂

God mandag.

Jette