Store og små mærkedage

Gennem tiden og hen over året kommer små og store mærkedage. Nogle dage sætter skel i tilværelsen, andre er skønne oplevelser, der gør en forskel i nuet – og andre igen måske nogen, man kun selv tænker på.

I dag er der et par mærkedage i min familie. Som billedet i toppen antyder handler den ene mærkedag om barnebarnet 🙂 I dag er det præcis et halvt år siden, at hun blev født. En kold dag i marts, men med solskin på vej og mundbind på vej ud. Det lysnede. Og hvor er der sket meget i hendes lille liv i det halve år. Fra at kunne ingenting – ud over at bringe usigelig lykke og glæde med sig – til nu at mave sig afsted og gribe efter alt i nærheden og ikke mindst proppe alt i munden. For lige at smage, hvordan det nu smager 🙂

I går forsøgte vi os med at spise det samme – nogle puffede majs og hirse sticks 🙂 Den lille er endnu ikke vild med almindelig mad endnu, så det her var lidt særligt.

En lidt større mærkedag i dag er min søsters. Hun fylder 60 år. Det er trods alt en milepæl i livet. Et helt nyt årti åbner sig. Hun er dog taget på ferie og fejrer fødselsdagen under varmere himmelstrøg – men var forbi forleden og fik blandt andet sin gave. Et natsværmersjal. Jeg håber, hun får glæde af det – og med den kommende vinter i sigte, da kan der godt blive brug for lidt ekstra at varme sig under. Hun blev glad for sjalet 🙂

Ud over min søsters fødselsdag i dag, så har jeg også to svogre, som i år fylder henholdsvis 70 år og 80 år – så mærkedagene står lidt i kø.

Men mærkedage og højtidsdage er dem, der er med til at gøre livet til noget særligt. De spreder lys og glæde, og får os lige til at standse op og tænke, at livet er mere end hverdage. Selv om hverdagene også har sin charme, rutine og genkendelighed – så er det opløftende med en mærkedag i ny og næ.

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Bi-venlig kirkegård

Næste indlæg

En mulepose

2 Kommentarer

  1. Else-Marie Klerens

    Det ser vel nok hyggeligt ud. Tror I begge nyder det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal