Sommerbryllup – første afsnit

Et bryllup er altid festligt.

Og tidskrævende, en kæmpeudfordring og masser af glæde, kærlighed, sjov og skønne minder.

Jeg har valgt at fortælle lidt om mit/vores sommerbryllup, men samtidig dele det i 2 afsnit. – Det er skrevet, så jeg selv kan huske detaljer siden hen. Men måske en eller anden kan bruge en idé eller detalje fra vores sommerbryllup. Du her i hvert fald meget velkommen til at bruge løs, hvis noget af det inspirerer dig 🙂

Da jeg på en helt almindelig søndag eftermiddag fik at vide, at min kæreste gerne ville giftes med mig – blev jeg først lidt tavs – og så meget glad. Samtidig fortalte han også, hvilken dato det skulle være – den  30. juli 2016.

Og dermed blev det muligt at holde et rigtigt sommerbryllup, med telt i haven, åbne døre og en fest i helt afslappede og hyggelige rammer. Et bryllup hvor hovedordene blev fest, sommer, kærlighed og glæde.

Det, som også prægede vores bryllup, var, at vi gerne ville bruge det, vi selv havde – så gamle mejerispande blev til blomsterspande, sølvtøjet blev pudset og brugt til middagen og musikanlægget lånt på Oles arbejdsplads.

Og så ville jeg også gerne selv lave så meget som muligt – uden at jeg fik stress over det. For det skulle også være dejligt at blive gift!

Indbydelserne blev lavet i word og skrevet på lækkert tykt papir og udsendt et par måneder før brylluppet. Vi lavede to forskellige indbydelser, en til vielse og reception og en til dem, der skulle være med hele dagen.

At holde fest på den måde krævede en del overvejelse – især fra Oles side. For kan man det? Dele gæstelisten? Ja det kan man godt! Ved at lave en reception kunne vi invitere bredt, de mange mennesker vi kender, og som vi gerne vil dele dagen med. Og festen om aftenen var så kun for den nærmeste familie og få venner. Helt som det passede til os.

Blomsterdekorationer har jeg skrevet om her. De endelige blomster blev roser, brudeslør, lyslilla tyl og brombærkviste

Teltet i haven blev var lejet med gulv og nogle borde, stole og duge. Og der ud over blev konfirmandstuens inventar brugt 🙂 Til konfirmandstuens borde havde jeg selv syet nogle blomstrede bomuldsduge. Jeg er ikke vild med nervøs velour, – og papirduge ville næsten blive lige så dyrt som stofdugene blev.

Som store krukker til grene fra haven blev brugt gamle mælkejunger. Vi ville gerne bruge meget af det, vi allerede havde, og i Oles mange gemmer var der mangt og meget 🙂 Mælkejungerne faldt fint i tråd med, at vi begge er vokset op på en gård med både køer og grise 🙂

Bryllupskagen havde jeg glædet mig til at bage. Og ganget og divideret og øvet nogen gange i små udgaver. Det blev en kage i tre lag. Kagen har fået sit eget indlæg og opskriften kan læses her. Ud over kagen i de tre lag, blev der bagt 4 enkelte kager – for vi havde inviteret mange gæster. Og selv om det var midt i ferietiden glædede de os ved at deltage, så der var over 100 til reception i præstegårdens have 🙂

Macarons i forskellige farver, men alle fyldt med hyldeblomstcreme

Der var dog ikke kun kage og champagne til receptionen. Det blev på familieråd besluttet, at der også skulle være noget mere solidt mad 🙂 Så der blev serveret (købte) pålægsfirkanter. Jeg har desværre ikke noget billede, men de var store 🙂 Og det var en succes, og smagte rigtig godt. Og egentlig en god idé, for mange af gæsterne havde kørt noget tid for at komme frem.

Aftenens mad blev lavet af en kok. Min svigersøns lillebror – og det var helt fantastisk. En buffet med lækre salater og så grillet kød. På denne grill 🙂

Vi havde endnu en gang været i Oles gemmer, og der stod denne ret solide grill og kunne fint klare opgaven med at grille koteletter i herrestørrelse og oksekød til udskæring.

Hovedret og dessert blev anrettet som buffet, forretten stod på bordet, da vi kom tilbage fra busturen og gåturen. Mere om den tur i næste afsnit.

Borddækningen var utrolig enkel – serviet, bestik og bordkort var samlet i et, og til hver kuvert var derudover et vinglas, et vandglas og et sangark. En fest uden en sang – det kan jeg ikke forestille mig 🙂 Jeg havde lavet sangarket selv, kopieret dem og på bagsiden af arket stod menuen skrevet.

Et par solcelle lamper skabte lidt fin stemning i haven.

De var købt IKEA – og lidt sjove. (Men de har dem ikke længere)

Teltet blev lejet hos MG teltudlejning – et virkelig proffesionelt udlejningsfirma, som vi havde alle tiders samarbejde med, og fik gode råd fra. Kan kun anbefales.

Her slutter første afsnit af sommerbryllups kavalkaden. Glimt fra en helt igennem dejlig dag. Som blot gik enormt hurtigt.

Jette

Forrige indlæg

Kirkevandring

Næste indlæg

Pesto brød

6 Kommentarer

 1. Unknown

  Hej Jette
  Tak for de fine ord 🙂
  vh. Teltmanden

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Henrik. Selv tak – du tog klart din del af slæbet, da teltet skulle rejses.

 3. Jane Birke Nielsen

  Et stort og forsinket tillykke med brylluppet, hvor ser I skønne ud 🙂

  • Jette Holm Rosendal

   Hej Jane. Tusind tak for din søde hilsen. Vi var også bare glade 🙂

 4. Anonym

  Det glæder en gammel farbror, at læse om jeres bryllup og aftenfest. Kom til at tænke på Sinatra's "I did it my way" –
  Og det kan man da vist roligt sige, at det gjorde du/I også.
  Et godt eksempel til efterfølgelse.
  Viggo.

  • Jette Holm Rosendal

   Kære Viggo. Tak for din hilsen herinde. Ja, det blev lidt en dag og fest efter vort hoved. Og en dag, der bare er så fin at tænke tilbage på. Og Henrik leverede det fineste telt med skønt inventar 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal