Vi havde en super tur til Skovtårnet. Hvis man endelig skulle finde noget at anke over, så er det, at det ligger så langt væk 🙂 Men det var hele køreturen værd. På Sydsjælland nær Næstved ligger det flotte tårn. Bygget i massivt jern og med med masser af træ til at blødgøre udtrykket. Og måske du husker at have set det i TV flere gange. Det var blandt andet her at Tinka kæmpede i sidste års julekalender, Tinka og kongespillet.

Det var det flotteste vejr i søndags – og der var mange andre end os, der var på tur. Men det var professionelt håndteret, så der kom ikke flere ind af gangen, end der var plads til. Så alle kunne trygt bevæge sig rundt. 

Selve tårnet er 45 meter højt, og man går 600 meter for at komme fra bunden og op til toppen. Men det hele er så stort og godt lavet, at det føles ikke vildt hårdt at gå til toppen 🙂 Men imponerende at gå oppe over trætoppene.

På toppen var der hele vejen rundt sat små skilte som viste verdenshjørner og afstande til byer rundt om i verden. 

Udsigten var flot og vejret var dejligt. Så at tage på skovtur i november, det kan sagtens lade sig gøre 🙂 

Tårnet ligger inde midt i skoven, så man kunne godt forestille sig, at det ville være mudret at komme der hen til. Men nej, hele vejen derhen var lavet som en sti, løftet let over jorden og lavet i træ. På den måde undgik man også, at skovområdet blev trampet helt igennem.

Turen sluttede med frokost i udkanten af skoven. Også her var der tænkt på faciliteter til de besøgende med masser af borde og bænke, hvor man var velkommen til at side og nyde sin medbragte mad. Så vi fik spist både sandwich og vaniljekranse – inden turen igen gik tilbage – hen over Sjælland og ned over Fyn for til sidst at lande i Kærnehuset.

God onsdag.

Jette 

ps. Jeg havde glemt min telefon, så alle billeder er taget af min svigersøn, Martin 🙂