I køleskabet lå en lille bitte rest mørdej (fra hindbærsnitterne).

Og da jeg de næste par dage er på ferie i Nordjylland, så var der anledning til at lave noget lækkert ud af den dej 🙂

Der kunne lige blive til nogle små jordbærtærter. De tages med og nydes til eftermiddagskaffen i selskab med min far.

Små jordbærtærter (ca. 8 stk.)

Mørdej

ca 200 gr. dej. Det svarer til, at der bruges 125 gr. mel – opskrift: se her.

Vaniljecreme

Jeg brugte opskriften her – men undlod at komme flødeskum i.

Lækker vaniljecreme fyldt med sorte vaniljeprikker 🙂

Mazarinmasse

75 gr. revet marcipan

45 gr. sukker

30 gr. smør

1 æg, fra en glad høne

Marcipan, sukker og smør røres/piskes sammen og ægget tilsættes lidt af gangen og piskes godt.

Desuden:

Friske jordbær

Jordbærene skæres i halve eller i skiver

Rul mørdejen ud og udstik cirkler ca. 10 cm i diameter og kom dem ned i muffinsforme eller små tærteforme.

Kom en skefuld mazarinmasse inden i. Og bag så kagerne ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Og når de kommer ud af ovnen, står du og håber de falder lidt ned, for ellers er der ikke plads til creme og jordbær. Og de falder ned 🙂

Tærterne køler af i formen, og når de er kolde, tages de ud af formen og der kommes en skefuld creme i midten og de pyntes med jordbær i skiver. De kunne pyntes med hakkede pistaciekerner, men der er ikke i så høj kurs her i huset, så det er droppet.

Små jordbærtærter – lækkert og sommerligt 🙂

Nu holder bloggen så et par dages ferie.

På gensyn.

Jette