I køleskabet lå en lille bitte rest mørdej (fra hindbærsnitterne).
Og da jeg de næste par dage er på ferie i Nordjylland, så var der anledning til at lave noget lækkert ud af den dej 🙂
Der kunne lige blive til nogle små jordbærtærter. De tages med og nydes til eftermiddagskaffen i selskab med min far.
Små jordbærtærter (ca. 8 stk.)
Mørdej
ca 200 gr. dej. Det svarer til, at der bruges 125 gr. mel – opskrift: se her.
Vaniljecreme
Jeg brugte opskriften her – men undlod at komme flødeskum i.
Lækker vaniljecreme fyldt med sorte vaniljeprikker 🙂
Mazarinmasse
75 gr. revet marcipan
45 gr. sukker
30 gr. smør
1 æg, fra en glad høne
Marcipan, sukker og smør røres/piskes sammen og ægget tilsættes lidt af gangen og piskes godt.
Desuden:
Friske jordbær
Jordbærene skæres i halve eller i skiver
Rul mørdejen ud og udstik cirkler ca. 10 cm i diameter og kom dem ned i muffinsforme eller små tærteforme.
Kom en skefuld mazarinmasse inden i. Og bag så kagerne ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Og når de kommer ud af ovnen, står du og håber de falder lidt ned, for ellers er der ikke plads til creme og jordbær. Og de falder ned 🙂
Tærterne køler af i formen, og når de er kolde, tages de ud af formen og der kommes en skefuld creme i midten og de pyntes med jordbær i skiver. De kunne pyntes med hakkede pistaciekerner, men der er ikke i så høj kurs her i huset, så det er droppet.
Små jordbærtærter – lækkert og sommerligt 🙂
Nu holder bloggen så et par dages ferie.
På gensyn.
Jette
Skriv et svar