Disse små vandbakkelser er blevet bagt i forbindelse med mit løsningsforslag til Madblogger Udfordringen # 2.
Og opskriften er fra Madimperiet. Her lærte jeg, at de faktisk også hedder profiteroles. Jeg ved ikke hvordan det udtales, men synes godt om ordet 🙂 Og ordets betydning er jo rart at tænke på: en lille gave. Og ret fint at se på det sådan, at en dessert eller en kage er en lille gave til modtageren aflereveret med kærlig hilsen.
Profiteroles ( ca.24 stk)
50 gr. smør
1 dl. vand
50 gr. mel
1 æg fra en livsglad høne
Smør og vand smeltes i en gryde og varmes godt op. Kom alt melet i og pisk godt – det bliver en samlet dej, som nærmest slipper gryden. Tages fra varmen og køler lidt af før ægget kommes i og der piskes rigtig godt.
Den bløde dej sættes med to skeer i små toppe på en plade med bagepapir og er klar til at gå i ovnen, når den er varm – 200 grader.
Husk – du må ikke åbne døren undervejs, så falder vandbakkelserne sammen.
Og her er de samme vandbakkelser – efter ca. 20 minutter i ovnen. Hævede, luftige og totalt uformelige og uens 🙂
Køler af – og er klar til at blive fyldt med lækker vaniljecreme og råsyltede hindbær og brombær.
Vaniljecreme
1½ dl mælk
1 spsk. maizena
30 gr. sukker
1 æg fra en let løbende høne
½ vanillestang
½ dl piskefløde
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, den tomme stang og de øvrige ingredienser – undtagen fløden – op i en gryde og bring det langsomt i kog. Pisk undervejs.
Når cremen er blevet tyk og har kogt igennem, kommes den i en skål for at køle af. For at undgå at der kommer “skind” på overfladen, lægges film ned ovenpå.
Når cremen er helt kold vendes den piskede fløde i – og den tomme vaniljestang fiskes op.
Råsyltede bær
100 gr. (frosne) hindbær og brombær (fra eget krat)
25 gr. sukker
½ tom vaniljestang
Det hele blandes sammen og står et døgn i køleskabet. Rør undervejs.
Saml nu de små profiteroles: skær vandbakkelsen næsten igennem på tværs, kom et bær i og fyld efter med lækker vaniljecreme.
Små lækre vandbakkelser, som man let kan spise nogle stykker af 🙂
Tallerkenens øvrige indhold kommer der mere om i morgen. Men de små orangemarcipantoppe, kan du læse om her.
Jette
Skriv et svar