Løsningsforslag til Madblogger Udfordringen # 2

Aller først tak til La Cucina Nada og madetmere for initiativet til Madblogger Udfordringen # 2.

Som ny i blogverdenen var det en enestående mulighed for at stifte bekendtskab med andre bloggere – og også selv få sin egen blog præsenteret.

Madblogger udfordringen # 2 har været fornemt tilrettelagt, teknikken har fungeret og der har været tilpas med oplysning undervejs. Så endnu engang tak fordi I påtog jer opgaven – og udfordrede os bloggere.

Jeg fik ved lodtrækningen tildelt Madimperiet – en blog om mad.

Mødet med Madimperiet gjorde mig noget ydmyg. For det var et møde med en blog med knivskarpe linjer, smukke fotos, præcise anretninger og enormt udførlige anvisninger på fremstillingen. Jeg har stor respekt for Michael, som står bag bloggen. At sidde og bladre hans blog igennem er en æstetisk nydelse.

Hans blog er en blog om mad. Og det holder han fast i. Der er mange rigtig lækre retter på mad – især er jeg optaget af dem med confitering. De skal helt sikkert prøves en dag.

Men nu er det bagning, jeg er bedst til, så jeg koncenterede mig om hans bageopskirfter. Og blev nysgerrig efter at vide, hvad der gemte sig bag profiteroles. Jeg kendte det ikke.

Men kunne forstå af opskriften, at det handlede om vandbakkelser. Men hvor kom det fine navn fra? Det måtte Goggles. Og det viste sig, det er franskmændene, der har fundet på det fine navn. Og bag navnet gemmer sig en lille vandbakkelse fyldt med flødeskum eller creme. Profiteroles betyder “lille profit” eller “lille gave”. På en eller anden måde lyder det mere fristende og smagfuldt end vandbakkelser med flødeskum :-).

Jeg faldt som nævnt over Madimperiets profiteroles med vaniljecreme og jordbærpure. Jeg er ikke så meget til pure, jeg vil faktisk hellere have hele bær, så der var en mulighed for at kombinere med mine råsyltede bær. Og så havde han lavet nogle delikate små marengstoppe med kanel – dem kombinerede jeg med min egen brownie.

Jeg vil benytte lejligheden til at sige tusind tak til Michael, fordi han lod mig kigge med og låne og øse af hans viden. Det har været en fornøjelse 🙂

Mit resultat af Madblogger Udfordringen # 2 blev en kage tallerken med:

Små profiteroles med vaniljecreme og råsyltet frugt, en lille chokolade brownie med en kanelmarengs og kransekagetoppe med appelsinsmag og hasselnød på toppen.

Hvordan de små profiteroles blev lavet, kan ses her.

De små marengstoppe med kanel var et spændende miks. Helt uventet, men meget delikat.

Kanelmarengs (mange)

1 æggehvide

25 gr. sukker

25 gr. flormelis

½-1 tsk. kanel

Pisk hviderne stive og tilsæt så sukkeret lidt ad gangen mens marengsen piskes blank. Fold flormelis og kanel i massen. Jeg kom massen i en lille plastikpose, klippede spidsen af og satte små toppe på en bageplade med bagepapir. Bages ved 80 grader i 5 – 6 timer.

De afkølede marengs blev “limet” på et stykke brownie med lidt smeltet chokolade.

De små kransekagetoppe har jeg skrevet om her.

 

Kagetallerknerne blev serveret for menighedsrådet, som udtrykte stor tilfredshed. Og gerne ville være testsmagere en anden gang 🙂

 

Tak for udfordringen – jeg er klar en anden gang 🙂

 

Jette

 

 

Forrige indlæg

Vandbakkelser, små

Næste indlæg

Høne på afveje

2 Kommentarer

 1. Anonym

  Hej Jette.
  Først et stort tak for dine fine indledning!
  Dernæst tak fordi du ville lege med, og endelig: sikke en skøn tallerken du fik lavet der. Mums. Jeg er VILD med profiteroles, og har endnu ikke taget mig sammen til at bage dem. Måske tiden er moden til det nu 😉

  Håber du er frisk på en tredje runde?!

  Mvh La Cucina Nada

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Nada.
  Tak for din dejlige tilbagemelding. Og det er godt nok et imponerende arbejde I, du og Thomas ligger i dette projekt. Og jeg er helt sikkert klar til at være med en anden gang. For det er både lærerigt, udfordrende og inspirerende 🙂 Tak for denne gang.
  Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal