Her kommer det sidste indlæg der direkte referer til nytår og nytårsaften. Men for de flestes vedkommende gælder jo, at der blev gjort lidt ekstra ud af maden og desserten den aften – så derfor  kommer min nytårsdessert også her. Og jeg er ret sikker på, at den fint kan bruges i anden anledning også.

Nytårsaften havde jeg valgt at lave 7 mindre retter. Det var både udfordrende og sjovt. Og så var der da lidt for enhver smag. Og da jeg var alene om at passe køkkenet, var kodeordet planlægning og “lavet i forvejen”. Som et bedre tv-køkken, hvor de hele tiden hiver et færdigt produkt frem, som har stået klar under bordet 🙂

Og især desserter er taknemmelige med hensyn til at kunne forberedes i god tid. Så i de stille juledage blev der bagt brownies og lavet vaniljeis.

Opskrift Brownie (til en form 20 cm. x 20 cm.)

100 gr. smør

75 gr. grofthakket mørk chokolade ( omkring de 50 % kakao)

2 æg fra kåde høns

150 gr. mørk farin

2 spsk. kakao

75 gr. mel

Smelt
smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg og farin
til en luftig æggesnaps. Pisk den afkølede chokoladeblanding i. Bland mel og kakao og sigt det i blandingen og vend forsigtigt rundt.

Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir
(20 x 20 cm) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Lad kagen køle af og stik 6 bunde
ud (ca. 6 – 7 cm i diameter) og flæk dem forsigtigt.

Jeg samlede mine kager i en silikonemuffins form – så jeg måtte skære lidt af bunden af de udstukne kager (fordi siderne i formen jo er lidt skæve).

Læg den mindste skive i bunden – lav en god vaniljecreme (som til vaniljeis) og kom den oven på den lille bund. Fyld formen næsten op – læg til sidst “låget” på og pres let. Stilles i fryseren.

Ved serveringen: Stil en kage på en fin tallerken og server med råmarinerede bær (jordbær, hindbær, brombær). Alle bær er fra frost – for jeg vil helst bruge friske bær i sæson – og ellers tage dem op af fryseren, når det er uden for deres naturlige sæson. Brombærene har jeg selv plukket, da det var dejligt efterår, fra vilde buske i markskellet.

 

 

Og nu er det næsten weekend – det har været et kort uge 🙂

 

Jette