I går bagte jeg jo lækker toscatærte –
som menighedsrådet spiste med stor fornøjelse. De ville endda gerne være testsmagere næste gang en ny kage skulle afprøves. Og det var jo dejligt at høre.
Den gule farve på billedet er faktisk rigtig nok – det er virkelig nogle gule æggeblommer mine frimodige høns leverer.
Opskriften og vejledningen i går indeholdt ikke opskriften på mørdej.
Jeg brugte derfor den opskrift, som jeg ofte bruger, når der skal laves tærtebund, hindbærsnitte eller hvad der nu kræver en mørdej.
Opskriften er uhyre enkel og kan let huskes uden ad 🙂
Mørdej:
300 gr. mel
200 gr. smør
100 gr. sukker
1 æg
Mel, smør og sukker smuldres – enten i hånden eller på køkkenmaskinen. Det er lidt forskelligt, hvad jeg gør – men maskinen er faktisk bedst til arbejdet.
Når det er fint smuldret kommes ægget i og dejen samles let – ælt ikke for meget. Lægges derefter på køl – og er nu klar til, hvad der skal laves.
Bagetid afhænger jo nu af, hvad den skal bruges til – men er det f.eks. til hindbærsnitte, så rulles dejen ud og bages ca. 10 min. ved 200 grader.
Lige nu har jeg en klump dej liggende i køleskabet – så kan der hurtigt bages et eller andet lækkert. Nu må vi se, hvad det bliver til 🙂
God dag.
Jette
Skriv et svar