I dag har jeg lovet at bage kage til menighedsrådsmødet – primært fordi mine glade høns er så flittige æglæggere, at det er nødvendigt med nogle bageprojekter. Så valget er faldet på en lækker tærte med marcipanfyld og skønt toscafyld på toppen.

Der bruges både mandler og hassselnødder i toscafyldet. Nødderne er jeg faktisk så heldig at have fået af min søster. Hun er udemenneske og nyder blandt meget andet at gå og samle nødder op. Så nu har jeg en spand stående med uknækkede nødder – og det er ret godt. Det kræver blot lidt planlægning, for det tager tid at knække nødderne 🙂

Opskriften på tærten er fra www.odense-marcipan.dk og jeg har igen halveret portionen, og justeret lidt. Opskriften på mørdejsbunden er ikke med her, den kommer en anden dag.

Mørdej på vej – med budget mel. Smør og mel smuldret på min gamle køkkenmaskine.

300 gr. mørdej rulles ud og lægges i en springform (ca. 25. cm) Jeg lagde bagepapir i bunden – men vil næste gang også sørge for at der er papir på siderne.

Selve kagens opskrift:

250 g. marcipan

200 gr. sukker

3 æg fra skrabende og glade høns

100 gr. mel

Marcipan rives og blandes med sukker. Æggene tilsættes enkeltvis og der piskes ( det er lidt tungt i begyndelsen) mellem hvert æg. Til sidst røres melet i. Marcipanmassen fordeles på mørdejsbunden. Bag kagen ved 180 grader ca. 25 min.

Imens laves

Toscafyld:

3/4 dl. piskefløde

35 gr. sukker

35 gr. smør

35 gr. lys sirup

35 gr. smuttede, hakkede mandler

35 gr. hele hasselnødder

Kog fløde, sukker, sirup og smør op, og lad det derefter simre til det er gyldent. Tilsæt nødder og mandler og kog videre til det har en fastere konsistens – rør jævnligt.

Kom toscamassen på den forbagte kage og bag videre ved 220 grader ca. 6 – 8 min.

Serveres i små stykker – det er en ret massiv og fyldig kage.

Nu håber jeg, den vil falde i menighedsrådsmedlemmernes smag 🙂

Jeg glæder mig i hvert fald til at nyde et stykke sammen med en kop kaffe.

God aften.

Jette