Med udsigt til en ret så kold – men smuk dag – så kan det være godt, måske at kunne se frem til et lille glas gløgg i løbet af dagen.

Eller måske bare rart at have en nem opskrift på gløgg til december måned.

Gløgg er noget der skiller vandene. Nogen synes det er helt forkert: varm rødvin, sukker og masser af mandler og rosiner, kan det blive værre? – Og andre – som jeg selv – synes det er en rigtig god drik i en kort periode af året.

Man kan købe masser af færdiglavet gløgg, man kan købe ekstrakter og så selv “samle” sin gløgg. Eller man kan lave det hele selv. Det sidste gjorde jeg i går, og det smagte faktisk udmærket.

Her kommer min opskrift, men den er mest til inspiration, for der kan tilsættes mere eller mindre af de forskellige ingredienser. Men dog skal gløggen have en vis sødme, uden at det dog helt bliver “saftevands-agtig”

Gløgg

Ekstrakt:

2 dl vand

3 spsk. sukker

8 nelliker

1 lille stang kanel

evt. lidt kardemommekapsler

Alt sammen blandes og koger 5 – 10 min. hvorefter det sigtes, så krydderiene kommer fra.

Jeg lavede kun en lille portion gløgg i går, derfor har jeg nu lage på lager 🙂

Jeg brugte:

1/2 fl. rødvin ( en billig vin )

1 dl ekstrakt

50 gr. rosiner ( som havde trukket ca. 15 min. med 1 spsk snaps)

20 gr. flagede mandler

1-2 spsk. sukker

Det hele lunes til næsten kogepunktet. Og en skøn duft af varme krydderier spredte sig i køkkenet.

Og gløggen varmede efter Besøg på julemarked.

Ønsker alle en dejlig uge.

Jette