Min fri-søndag skulle bruges på noget godt og hyggeligt. Så valget blev at besøge et julemarked sammen med min søster. Og det var bestemt en god ide.
På herregården Lundegård er der her sidste weekend i november et spændende marked med udstilling af meget forskelligt. Både kunsthåndværk og delikatesser. Produkter fra Fyn var der mange af. Det er altid godt at se, hvad og ikke mindst hvor meget, der fremstilles rundt omkring.
Vi smagte blandt andet kirsebær gløgg, blommechutney, chokolade og champagne lavet på fynske grønne druer.
Stemingen var hyggelig, vinden kold, men solen skinnede. Der var gospelsang i laden og små lam i stalden.
Bindingsværket og de toppede brosten dannede en perfekt ramme om alle standene.
Den vinterlige kulde gjorde, at tanken om varm gløgg lå lige for. Så vel tilbage i køkkenet er der nu sat krydderier over til gløgg ekstrakt. Selve gløggen mangler at blive blandet – og bliver den god, kommer opskriften på bloggen i morgen.
Indtil da vil jeg med stor fryd spise det lille økologiske marcipan/hindbærhjerte, som er kommet med hjem fra julemarkedet.
Rigtig god søndag – om en uge begynder julemåneden for alvor – men også først der.
Jette
Skriv et svar