I dag har jeg sidste dag som sognepræst i mit vikariat i Sønder Omme. Der er gået ni måneder og dermed ophører mit barselsvikar – nu står sognets egen præst helt klar til at træde til igen 🙂
Ni måneder er faktisk ret lang tid at være vikar samme sted. Jeg nåede jo blandt andet at have konfirmanderne fra start til slut – og det var vældig godt. Spændende og lærerigt. Jeg nåede rundt om alle kirkeårets højtider, og fik mødt mennesker i glæde og sorg – helt som et præstearbejde er og skal være.
Men nu venter sommeren – med masser af gode ting. Hus og have i overflod, familie og børnebørn – og lige om lidt en ferie til Mosel. Jeg er så klar 🙂
Jeg tog afsked med personalet over en let frokost. En grøn frokost to go. Og som vi jokede lidt med, hvis de ikke kunne huske mig for andet, så kunne de altid huske mig for de grønne retter 🙂 Min grønne vinkel var nemlig ikke helt hverdagskost i deres liv. Men de var åbne for at prøve, og det er jo det første skridt.
Jeg havde bagt foccacia brød – det gør jeg næsten altid, når jeg skal lave frokost. Så er jeg sikker på, at der dog er noget alle kan få en bid af. Og så havde jeg bagt en tærte. Det går som regel også godt 🙂 Denne var med grønne asparges, for det er lige tid for den grøntsag. Så den skal nydes ved enhver lejlighed.
Og endelig havde jeg lavet en quinoasalat. Den synes jeg blev ret godt 🙂 Så her kommer opskriften – på slump, for jeg har ikke alle præcise mål. Men det er heller ikke så vigtigt her. Der kan også bruges andre grøntsager, hvis det synes. Og fetaen på toppen kan helt udelades, så får du en vegansk udgave af salaten.
Quinoasalat (5 pers)
1½ dl. quinoa
4-5 spsk. dressing
200 gr. bagte cherrytomater
½ løg i små tern
1/3 agurk i tern
evt. lidt peberfrugt i tern
2-3 stykker syltet peberfrugt i tern
en håndfuld frisk spinat eller anden salat
evt. 50-75 gr. feta
Quinoaen koges efter anvisning på posen, overskydende vand hældes fra og den lune quinoa blandes med dressing i en stor skål. Tomaterne halveres, drysses med salt og peber og dryppes med lidt olie og bages så i ovnen ved 175 grader 20-25 minutter. De vendes i salaten sammen med olien fra fadet. Tilsæt de øvrige ingredienser og top evt. med lidt feta – og nu har du den lækreste salat. Farverig og smagfuld. Velbekomme 🙂
Jeg fik også en afskedsgave 🙂 Et gavekort til en planteskole. Det var ikke gået helt ubemærket hen, at vi er i gang med at bygge hus og anlægge have. Så gaven kunne ikke være mere velvalgt.
Nu skal jeg lige finde tilbage til en hverdag, hvor tiden er helt min egen. Det sker vist helt af sig selv 🙂
God weekend.
Jette
Else-Marie Klerens
Hej Jette.
Så må du have en god og velfortjent ferie og hils Ole. Jeg må prøve den salat.
Kh Else-Marie
Jette Holm Rosendal
Hej Else-Marie 🙂 Tak, vi glæder os også 🙂 Og god fornøjelse med salaten, du kan fint bruge noget af det, du allerede har i køleskabet 🙂 God weekend. kh Jette