Som vikarpræst kommer jeg jo rundt i ret så mange kirker – og især omkring juletid er det så spændende at se, hvordan de forskellige kirker griber juleudsmykningen an.

Sidste år var jeg i Gesten, og her stod der ved indgangen til våbenhuset et par mægtige engle i gran.

I år er det Sønder Omme kirke, jeg færdes i, og her har graverne også haft engle i tankerne. På vej ind i kirken går man forbi både guirlande med hjerter og en engel med glorie.

Kirkens juletræ er også allerede kommet på plads – så det var klar til at byde børnehavebørnene velkommen. Det er pyntet så smukt og klassisk med hvide og sølvfarvede kugler. Det kan nu også noget – det er så roligt og fint.

I går var jeg i Blåhøj kirke og holde gudstjeneste. Også en fornøjelse at se, hvad kirketjeneren her havde fremtryllet af julepynt.

I våbenhuset stod de fineste mostræer og inde i kirken var der flere af samme slags – blot i en mindre udgave.

Indlæggets øverste billede er også fra Blåhøj kirke. Her er det adventskransen, der også har fået et meget rustikt og naturligt look. Rundt om grankransen var der viklet en krans af troldhassel. Og ned fra kransen hang små stjerner lavet af grene. Naturen var virkelig kommet med ind i kirken.

Så en tur i kirke byder i denne tid på meget mere end sang og ord – der er også fyldt med kreative udsmykninger – alt i alt masser af stemning. Så velkommen i kirke 🙂

God mandag.

Jette