Det er igen blevet min tur til at tage brød med til kaffen i genbrugsbutikken. Vi skiftes, så ca. hver fjerde uge er det min tur. Og jeg forsøger mig hver gang ud i det glutenfri univers.

Så i dag bliver det mine sædvanlige glutenfri scones og så nogle orange macarons – i anledning af at det er græskartid og Halloween. Ikke at jeg ellers markerer den tid. Men farverne lyser op på de her ret grå dage.

Macarons (12-14 sammenlagte)

50 gr. mandler (smuttet og malet til mel)

1 æggehvide

25 gr. sukker

75 gr. flormelis

et nip salt

lidt orange frugtfarve

Kom æggehvide og et nip salt i en ren og tør skål og pisk hviden stiv. Tilsæt sukker og pisk til lækker marengs. Kom lidt frugtfarve i – mere end jeg gjorde 🙂 og pisk det godt ind i marengsen. Sigt flormelis og vend det i massen sammen med mandelmelet. Vend godt rundt med ikke for hård hånd til massen er blød, men ikke løber væk. Kom den i en sprøjtepose og sæt små macarons på en plade med bagepapir. Lad dem stå og lufttørre ca. 30 minutter inden de bages ved 150 grader i 13 minutter.

Køler af på pladen.

Når de er kolde lægges de sammen med en lækker creme. Piskefløde, hvid chokolade og her lidt hakkede syltede hyben. Se evt. opskrift på cremen her

Kagerne må gerne stå og trække lidt og sætte sig inden de serveres.

Min creme var lige til den tynde side – men jeg håber den sætter sig lidt mere. Og orange – det er nok et stort ord at bruge om farven her. Men tanken var der 🙂

God fornøjelse med at bage små macarons – det er lidt sjovt, og festlige er de da.

God weekend.

Jette