Stormen i sidste uge gjorde sit til, at mange æbler faldt ned. Under det gamle æbletræ er der fyldt godt op, så det tog ikke lang tid at samle æbler sammen til en gang æblemos 🙂

Og det er bedst at bruge nedfaldsæbler med det samme – deres holdbarhed er ikke så lang, når de først har fået et slag, eller en fugl eller en orm er gået ombord i et æble.

Jeg når slet ikke at få brugt alle havens æbler, men nyder dem, der bliver brugt. Og æblemos er altså en nem måde at få anvendt nogle æbler på. Noget af det bruger jeg med det samme – men en del ryger også direkte i fryseren, og så er det bare klar til en æblekage til vinter.

Æblemos

12-15 æbler

½ dl. vand

evt. en tom vaniljestang

ca 150 gr. sukker

Skræl æblerne og skær dem i både og kom dem i en gryde sammen med vand og evt. vanilje.

Læg låg på gryden og kog dem til de er godt møre (ca. 30 minutter). Mos æblerne med en grydeske og rør så sukker i, til du synes mosen smager godt 🙂

Køler af i gryden, inden mosen bruges i en æblekage eller kommes i en beholder og ender i fryseren.

Jeg laver næsten altid æblekageraspen selv – se opskriften her. Raspen kan opgraderes med lidt makroner, hvis det skal være lidt ekstra lækkert 🙂

God onsdag.

Jette