Bag overskriften gemmer sig kun, at jeg i går bagte kager og fik syet kanter på præstekjolens ærmer 🙂

Kagerne er vaniljekranse – også selv om vi er langt forbi jul og Hellig tre Konger. Men de smager godt alligevel. Og så har jeg fået købt nogle vaniljestænger – tilbage i december – og jeg er stadig lige fascineret af at bruge dem. At skrabe de små korn ud af stængerne og blande dem med sukker – og siden se dem som prikker i dejen. Det er en fornøjelse 🙂 I går undlod jeg mandelmelet – men kagerne smager dejligt alligevel.

Kagen er en kanelkage med revet æble – og opskriften er fra en bog lånt på biblioteket. “Kagebogen” af Annemette Voss. Kagen er let at lave, delsom og smager godt. Opskriften minder meget om denne gulerodskage – blot er gulerødderne skiftet ud med æble 🙂

Så med både vaniljekranse og kanelkage i huset, så kommer vi godt gennem weekenden 🙂

Kanterne på præstekjolen undrer du dig måske over. For nu var den jo ligesom hængt på bøjle, da jeg stoppede i efteråret. Men der har uventet budt sig muligheden for at være vikar her i Oles fødesogn – og det havde jeg svært ved at sige nej til. Så de næste tre måneder er jeg præst ved den kirke, der har dannet rammen om hele Oles liv. Jeg glæder mig – det skal nok blive godt. Men jeg har i den grad også nydt pausen de sidste mange måneder.

Kanterne – eller poignetterne, som de også hedder – på præstekjolens ærmer er jo hvide og kræver derfor vask en gang imellem. Og efter vask må de sys på igen. Det er sket, så nu er jeg ved at være klar til at træde ind i kjolen igen – for en kort periode.

God weekend.

Jette