Selv her midt om sommeren smager en gulerodskage godt 🙂

Jeg plejer at synes, at krydrede kager hører vinterhalvåret til – men med regnen trommende ned og ikke alt for høje temperaturer, ja så er det altså helt fint med en omgang gulerodskage.

Og i køleskabet var der en rest flødeost i overskud – så var der ikke meget at betænke sig på 🙂

Lille gulerodskage (4 personer)

1 æg

75 gr. farin

½ dl. olie

75 gr. revet gulerod

80 gr. mel

et nip salt

½ tsk. kanel

½ tsk. bagepulver

1 spsk. solsikkekerner

25 gr. rosiner

Pisk æg og farin grundigt og tilsæt olie og pisk igen. Vend de øvrige ingredienser i og sørg for, at det hele er blandet godt sammen. Kom dejen i en lille springform (ca. 16 cm i diameter) med bagepapir i bunden og bag kagen ca. 30 minutter ved 180 grader. Køler af i formen.

Flødeostcreme

50 gr. flødeost

25 gr. flomelis

½ spsk. citronsaft

Rør alle ingredienser sammen til en glat creme og fordel den på den kolde kage. Pynt evt. med revet citronskal eller en marcipanfigur.

Og nyd så en lækker kage 🙂

Og til sidst – lige et glimt af et tankevækkende skilt, jeg mødte i weekenden. I en restaurant inde midt i Jylland 🙂 I morgen vil jeg tænke lidt videre over netop budskabet her.

God mandag.

Jette