Vi – eller nok mest Ole – er begyndt at spise tykmælk med müsli på om morgenen. Og er der noget, der er god økonomi i at lave selv, så er det müsli 🙂 Jeg har lavet det før – både en med saltede pistacienødder i og så denne med kokosolie. Begge smager vældig godt, er lette at lave og kan bruges både til morgenmad – men også som drys i en dessert med æblemos og creme fraiche. Og hvis det arrangeres i et glas, så ser det helt festligt ud 🙂

Jeg er også stor fortaler af at bruge lokale råvarer og gerne også årstidens frugt og grønt. Det sidste er ikke så aktuelt her. Men havregryn – det må kaldes lokalt. Det har været kendt her i Europa siden Bronzealderen (ca. 2000 år før Kristus) – oplysninger i følge Wikipedia.

Oprindelig var havre en ukrudtsplante – men den var tilpas hårdfør, kunne vokse både i våde og tørre somre, så derfor var den værd at sætte sin lid til.

Jeg bruger mest havregryn i bagværk. Kommer det meget ofte i boller og brød – og bruger det, når jeg forsøger mig ud i det glutenfri køkken.

Men som müsli – da er havregryn bare på hjemmebane. Så nu står der igen en lækker portion klar i skuffen – lige til at tage af en tidlig morgen 🙂

God onsdag.

Jette