Glutenfri lagkagebund

Jeg er i gang med at gøre klar til de kager, som jeg har lovet at lave til et bryllup på lørdag. Der er blevet bagt en en almindelig lys bund, og så er der blevet bagt denne glutenfri bund.

Det ser ikke ud af meget, når man sådan kigger på en lagkagebund 🙂 Det sjove kommer, når der kommer fyld og pynt indeni og udenpå. Og det er der ikke kommet endnu, men der skal nok komme et billede, når jeg kommer dertil 🙂

Glutenfri lagkagebund 

4 silkehønseæg eller 3 almindelige æg

125 gr. sukker

50 gr. mandelmel

75 gr. havregryn

1 lille tsk. bagepulver

Blend havregryn til groft mel. Pisk æg og sukker sammen til en lækker luftig æggesnaps. Bland mel, havregryn og bagepulver sammen inden det vendes i æggemassen. Fordel det hele godt sammen. Dejen kommes i en springform med bagepapir i bunden (21 cm i diameter) og bager ved 190 grader ca 20 minutter. Køler af i formen, inden den forsigtigt tages ud.

Deles til to bunde.

Det er en meget skrøbelig bund – og det lykkes mig ikke at få den af formen uden at gå i stykker. Men heldigvis, så skal den jo bruges i en lagkage, hvor den bindes sammen af bærmousse og ganache på sider og top, så alle revner og brud de bliver elegant gemt af vejen 🙂

Det er udfordringen ved det glutenfri bagværk – især når man som jeg, helst vil bruge ingredienser, jeg har i forvejen i mit køkkenskab. Til gengæld er jeg sikker på, at smagen er i orden 🙂

Og til at lyse lidt op på dette blege indlæg – lige buketten fra denne uge til projektbuket2020 Præstegårdens gamle roser med stride torne og en enkelt klematis.

God torsdag.

Jette

Forrige indlæg

En blomst på en kjole

Næste indlæg

Bryllupskager

2 Kommentarer

  1. Mette Oxholm

    Kan den fryses?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal