Jeg købte for 1½ år siden en dejlig kjole, som jeg virkelig er glad for. Og har brugt en del. Den er af bomuld, som er certificeret, altså bæredygtigt produceret – med hånd om vandforbrug, dyrkning af bomulden og ordentlige forhold for alle dem, der har arbejdet med stoffet. GOTS hedder certificeringen, og bogstaverne dækker over: Global økologisk tekstil standard.

Jeg havde kjolen på juleaften – og du kan se billedet her.

Men der var kommet et lille hul på kjolen – ikke ret stort, men nok til at jeg så det, hver gang jeg fandt kjolen frem. Så nu ville jeg ændre på det. Google hjalp med en opskrift på en fin hæklet blomst, og i gemmerne havde jeg noget lækkert bambus/bomuldsgarn og så gik jeg i gang. Det var faktisk et super hyggeligt arbejde – og meget overskueligt 🙂

Til sidst blev blomsten syet på kjolen – og jeg synes faktisk at det pyntede. Kjolen er meget enkel i sig selv – det er Grobunds stil. Men når nu uheldet var ude, og skaden skulle minimeres – så er jeg blevet ret godt tilfreds med mit resultat.

Og det er jo lige i tidens ånd – med at forbruge mindre og reparere det, man kan, så det får et lidt længere liv.

Nåh nej – det var vist ikke budskabet de sidste dage fra regeringen – om at vi skulle bruge vore feriepenge for at skabe vækst. Jeg tror ikke overforbrug er vejen frem – men at støtte danske virksomheder, små forretninger, lokale producenter – det tror jeg mere på. At lade ens penge arbejde her i landet – i stedet for at købe dimser og unyttigt tingeltangel fra fjerne lande – det er en bedre ide.

Nu har min kjole – købt hos et lille dansk firma, der har bæredygtighed i højsædet – nu er den klar til en ny sæson 🙂

God onsdag.

Jette