Siden jeg gik på pension har jeg jo opholdt mig rigtig meget hos Ole – og i hans hus er der en dejlig udestue. Det er i mine øjne et at husets bedste rum 🙂 Rimelig stor og med masser af lys.

Og så kom ideen, at der kunne jeg da pynte op med adventspynt – og begynde lidt med julepynt 🙂 Jeg er kommet i gang – men det er et stort rum, og jeg er bedst til små dekorationer, så der er lang vej. Men lidt har også ret. Og som jeg læste et sted – lyskæder gør underværker. Og det gør de bare i denne mørke tid. Så der er blevet sat kæder op og kommet lys på grangrene og kogler.

Jeg har jo besluttet med mig selv, at mit nye tiår (her i 60’erne) skal være med fokus på bæredygtighed. Også selv om det ord efterhånden er lidt belastet og kan betyde næsten hvad som helst. Men her tænker jeg genbrug og brug af naturens gavmilde gave. Og så hvad loftet gemte. Her i december kommer kasser og poser jo ned fra loftet, og det er gensynsglæde med alt det gamle julepynt, der er fyldt med minder og historier. Så eneste indkøb er – indtil videre – en hyacint.

Her er hvad jeg fik ud af det, jeg havde 🙂

Et bord med limteknikpynt og min koglekugle

En champagnekøler fyldt med gran og lys

To gamle lanterner med kogler, lyskæde og små engle

Og endelig mine nylavede grankugler. Dem er jeg ret glad for, der er lette at lave og ser bare fine ud. De kan også hænges op ude i det fri, men her midt i Jylland er jeg bange for at de blæser helt væk, så de hænger inden for i læ for blæst og regn.

Jeg fandt idéen til dem her. Et lille stykke oasis skæres så rundt, som du synes, og så stikkes små kviste af forskelligt grønt fra haven ind – hele vejen rundt.

De er lidt rustikke, men det gør ikke noget.

I weekenden kommer børn og svigerbørn på besøg – og da skal de prøve kræfter med sådan en kugle. Om ikke andet, så er det altid hyggeligt at lave noget sammen. Så må vi se, hvordan resultatet bliver 🙂

God weekend, og glædelig 1. søndag i advent – lige om lidt.

Jette