Ordet bæredygtigt er et af de ord, de fleste af os næsten har hørt for tit i de seneste år. Vi møder det inden for alle ting – tøj, mad, produktion, energi osv. Og netop fordi det er et ord, der dækker så bredt, så kan man næsten få det galt i halsen til sidst.

Men jeg vover alligevel at bruge det i dag. Omkring et område jeg ikke før har tænkt bæredygtighed ind. Det handler om julepynt. Jeg har som de fleste andre kasser på loftet med kært gammelt julepynt, gemt gennem årtier og med historier knyttet til. Det er også bæredygtigt, men det ord bruger vi ikke her 🙂

Men nu hvor kalendergavetiden kommer og ikke mindst julefrokosterne begynder at melde deres ankomst – så kommer også tiden, hvor vi skal have små pakker med til diverse bingo eller banko underholdning. Og det er bestemt sjovt at spille omvendt banko eller lege pakkeleg og et godt afbræk i en lang række af lækre juleretter. Udfordringen er mere de mange små pakker. Som indeholder alt muligt tingeltangel.

Den fine lyserøde gris er blevet glemt i konfirmandstuen efter en julefrokost – så nu har jeg fornøjelsen af den 🙂 Nok mere speciel end køn.

Men man kan også være så heldig at få en gave med nogle fine juleservietter eller noget lækker chokolade. Det er de gode pakker. Dem, jeg er knap så begejstret for, det er akryl-julesokker, plastik dimser og mærkeligt julepynt.

Jeg kan godt høre, at jeg allerede lyder lidt vranten – det er jeg nu ikke 🙂 Men jeg vil gerne give et alternativt bud på de små pakker.

Og opfordre til at gå en tur i den lokale genbrugsbutik og samle sin egen lille gave, som kan bruges i pakkelegen eller til bankoen. Og så eventuelt supplere med et stykke lækker julechokolade.

Jeg besøgte den lokale Kirkens Korshærs genbrugsbutik i går, og de havde et kæmpe bord propfyldt med juleting og pynt. Noget var hjemmelavet, men meget var som det man ser, butikker bugner med. Men her kunne det købes til ingen penge.

Jeg brugte 22 kr. i går. Og for dem fik jeg:

1 helt nyt lys (stadig pakket ind)

1 sæt guldstjernestrimler (ikke åbnet)

2 fine julekugler

1 fint sølvjuletræ

Jeg synes virkelig, at jeg fik nogle fine ting med mig – og bliver de suppleret med lidt lækkert spiseligt og pakket pænt ind – så er det – i mine øjne – en okay gave til et pakkespil.

Det ser måske ikke ud af så meget her, men hvis det bliver sat sammen med noget af alt det man allerede har i gemmerne, så er jeg sikker på, at det vil fungere super godt.

Til gavn for miljøet og klimaet – og samtidig vil det sprede meget god julestemning.

På en smuk onsdag.

Jette