Det er sæson for grønkål. Som barn mindes jeg, at det var ikke favorit grøntsagen. Den var lidt bitter og grov. Men med årene er den kommet lidt mere til ære og værdighed. Og jeg er selv begyndt at bruge den mere – både i salat og pesto, men også for eksempel finthakket i en tomat sauce.

Og kommer det til spørgsmålet om at være en sund grøntsag – så scorer grønkål topkarakter. Den er fyldt med vitaminer og mineraler – og en god portion fibre. Så det er bare om at komme i gang med at spise grønkål 🙂

Forleden fik jeg købt en stor pose. Og den er blevet brugt i en lækker spidskålsalat. Jeg kører grønkålen på min foodprocessor, hvor den snittes fint og bliver mere lækker at spise, når den serveres rå.

Og så lavede jeg en portion pesto med masser af smag. Og det er den pesto, der blandt andet er kommet i disse lækre snurrer.

Opskriften på snurrerne minder om den, jeg lavede med rosmarin. Så her kommer kun lidt anvisninger på, hvordan jeg lavede grønkåls snurrerne.

Jeg brugte pizzadej, som jeg efter hævning rullede ud til en rektangel, og fordelte så et pænt lag grønkålspesto på hele fladen. Foldede den sammen i tre dele og rullede igen let ud. Skar så tynde strimler og brugte fire strimler til at lave hver snurre af. Efterhævede og blev bagt ved 200 grader i ca 15. minutter. Og så var der lækre snurrer, som smager skønt helt lune. Men som også fungerer godt som tilbehør til en omgang suppe.

Mon ikke du også ser Den store bagedyst ? Jeg gør, med stor fornøjelse. Og i sidste afsnit blev jeg inspireret af Frederiks måde at lave en snurre på. Han byggede den op, som når man begynder at flette en julestjerne. Du kan se hans opskrift her, desværre er det ikke helt tydeligt, hvordan han folder snurrerne.

Men jeg synes nu mine blev nogenlunde ok 🙂 Jeg øver mig videre, for jeg vil gerne lære at lave nogle rigtig fine snurrer.

Måske du har et fif ? 🙂

God onsdag.

Jette