Forleden så jeg en opskrift og et billede af nogle fine snurrer med rosmarin, olie og smør – og tænkte, dem vil jeg gerne forsøge at bage. Men kunne efterfølgende slet ikke finde hverken opskrift eller billede. Så det er min egen udgave, der kommer her. De blev nu også meget gode, hvis du spørger mig 🙂 De er i hvert fald lækre, hvis du lige er lidt sulten og behøver noget brød og lidt salt. Eller de kan spises som madbrød til aftensmaden.

De er ret enkle at lave, men det fedter noget undervejs. Men lad det ikke forhindre dig i at prøve – det er det hele værd.

Rosmarinsnurrer (8 stk.)

pizzadej

Fyld:

1 spsk. olie

25 gr. smør/margarine

1 fed finthakket hvidløg

1 gren rosmarin

½ tsk. salt

peber

Lav pizzadejen og lad den hæve. Til fyldet røres det hele sammen. Rosmarinens nåle pilles af grenen og hakkes fint. At røre olie og smør sammen er lidt som at få vand og olie til at samles 🙂 men det kan nogenlunde lade sig gøre.

Rul dejen ud til et rektangel og fordel fyldet på den ene halvdel og fold den anden del af dejen over. Rul den en anelse fladere inden der skæres strimler ud. Hver strimmel skæres næsten igennem, og de to ender snoes sammen og det hele snurres sammen og lægges på en plade med bagepapir.

Hæver mens ovnen varmer op og bager ca. 15 minutter ved 200 grader.

Køler lidt af, og smager så allerbedst men de er lune og nybagte 🙂 Og huset dufter af rosmarin og hvidløg. De kan dog også fint fryses og lunes og spises en anden gang.

Og så blev det weekend igen – du ønskes den bedste weekend.

Jette