I weekenden var vi på en hyggelig tur med gode venner. En heldagstur, som blandt andet indeholdt formiddagskaffe/morgenmad på vejen op til Hobro. Ofte er sådan et pitstop ensbetydende med rundstykker købt hos en bager. Og det er bestemt også godt. Men jeg tænkte, at det kan også gøres anderledes.

Så jeg tilbød at bage koldthævede boller – som jo så næsten ville være lune endnu, når vi holdt pause. Den ide var de andre heldigvis med på 🙂

Så aftenen i forvejen blev der lavet en god portion dej og stillet i køleskabet, og så bagt næste morgen – 15 minutter i ovnen og der er nybagte boller. Det er virkelig et hit 🙂 Denne gang var der sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner i dejen. Det giver lidt at tygge på.

På billedet er også et glas jordbær/rabarber syltetøj – glasset snyder lidt, for det det er ikke den gamle fabrik, der har lavet indholdet. Det gjorde jeg selv, men genbrugte glasset. Det er så let at lave syltetøj, og så ved jeg, hvad der er i. Halvt jordbær og halvt rabarber og sødet med rørsukker. Det smager dejligt 🙂

Og sådan blev alle mætte og glade – der var kaffe i termokander og krus, der kunne bruges igen – så det var en morgenmadspause lige efter mit hovede 🙂 Ingen unødig emballage eller kaffekopper, der skulle kasseres efter endt brug.

Turen fortsatte som sagt nordpå til en tur på “Trekantruten” og sidst sluttede vi udflugten af med at besøge den genfundne bro.

Der var jeg for nogle år siden, men det er stadig et fascinerende sted. Og det var der heldigvis også mange andre mennesker som havde fundet ud af. Danmark er fyldt med sådanne skønne steder – og sommertiden er oplagt til at udforske dem i.

God mandag.

Jette