Det har været en weekend, der har stået i udflugternes tegn. Måske det er lidt overdrevet at kalde en kirkevandring en udflugt, men det var i hvert fald ud af kirkerummet og ud i naturen. Det er efterhånden blevet en fast tradition, at vi hvert år en søndag efter gudstjeneste går en lille tur ud over markerne og ser på den smukke natur i lokalområdet.

I går gik vi – lidt optimistisk må jeg indrømme efterfølgende 🙂

Vi nåede til stedet, hvor vi skulle holde pause og spise frokost – og så gav det ellers vand! Så det blev mest til druknede sandwich 🙂 men alle tog det med godt humør. Og vi gik tilbage i tørvejr – og så frem til at få tørt tøj på.

Lørdag var det sogneudflugt – med godt 40 deltagere. Det største antal, jeg har haft med på tur – men jo skønt, at der er interesse for turen.

Vi rundede Them kirke, som jeg nævnte her, vi besøgte Himmelbjerget og den genfundne bro. Det sidste var i den grad et hit 🙂 og virkelig et besøg værd. En gammel jernbanebro er blevet frilagt efter i godt 90 år at have været gemt væk i en dæmning. Nu er den gravet fri og står flot og lader Gudenåens vand passere på rolig vis.

Det er et smukt sted og et stykke fascinerende Danmarks historie fortalt, så alle bliver interesseret og får lyst til at gå med. Broen ligger nær Brædstrup. Jeg var virkelig overrasket over, hvor mange der havde fundet derhen, men det er et oplagt udflugtsmål, med borde og bænke til fri afbenyttelse og gode stier at vandre på.

 

Vi gik over den flotte bro, men gik gennem åens vand tilbage 🙂 vi blev lidt udfordrede, og sjovt var det også at kunne passere Gudenåen på den måde.

Kaffen blev netop drukket i det fri – med hjemmebagte kager. Flere menighedsrådsmedlemmer havde været i køkkenet – dejligt, at de ville bage en kage. Jeg bidrog med denne – tærtebund, æble-blomme kompot og mazarintop.

Nu skal jeg som nævnt på kursus et par dage. Spændende bliver det 🙂

God mandag.

Jette