25 år i folkekirken

For år tilbage så jeg frem til at fejre sølvbryllup med min første mand – men sådan blev det slet ikke, da han uventet døde fra os.

Nu er jeg lykkeligt gift med Ole, og håber en skønne dag måske at kunne fejre sølvbryllup med ham 🙂 Det er der dog 24 år til endnu 🙂

Men et andet “sølvbryllup” har jeg faktisk lige haft. Det er gået lidt stille hen – jeg havde ikke helt styr på, hvornår det var – det havde øvrigheden heller ikke helt.

Så forleden fik jeg en fin mail fra en studentermedhjælp på Stiftet, at hun havde regnet sig frem til, at jeg den 1. juni i år havde været ansat 25 år i Den danske Folkekirke!

Det udløser så en fridag og et gratiale – jeg glæder mig til begge dele 🙂

25 år er faktisk mange år at have været ansat i samme organisation – og jeg har været præst i alle årene. Og været glad for det – har egentlig svært ved at forestille mig andet. At få lov til at følge mennesker og familier i glæde og sorg, at høre deres livsfortælling og deres tanker og drømme – det er alt i alt en gave.

Nogle ting står naturligt klarere i erindringen, men mest har jeg en dybtfølt taknemmelighed over, at være blevet vist så meget tillid. Som en ret ukendt at blive lukket ind i menneskers liv og tanker. Men præcis det er med til at give arbejdet som præst mening. At få mulighed for at trække en linje fra himmel til jord. Somme tider ved bare at lytte, til andre tider ved at sætte ord på det, der er svært at sige eller forstå.

25 år – er man så udlært ? 🙂 Både og. Rutine og erfaring er blevet en del af hverdagen – men tiden ændrer sig også, nyt kommer til. Og noget bliver bare aldrig rutine.

På mandag tager jeg igen fat på noget nyt – begynder på et kursus med den fine overskrift: Folkekirkens lederuddannelse.

Ret mange siders læsning er blevet tilsendt før start – så i går tog jeg en læsedag i sommerhuset – hvilken fantastisk mulighed at have. Og det ville jeg aldrig i min vildeste fantasi have forestillet mig for 25 år siden!

Jeg er glad og taknemmelig for alle mulighederne.

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

Noget med gule blommer

Næste indlæg

Sogneudflugt og kirkevandring

2 Kommentarer

  1. Karen

    Tillykke med jubilæet, Jette! Det må du da se at få fejret – i hvert fald med kage 🙂 Da vores præst havde 25 års jubilæum i foråret, holdt menighedsrådet en reception for ham, og han holdt en jubilæumsgudstjeneste for os. Det var en rigtig dejlig dag, som lokalavisen også skrev om (=god omtale for kirken). Bare et vink med en vognstang til dit/dine menighedsråd.
    Knus, Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak Karen 🙂 Og godt at høre, at jeres præst blev fejret. Det er da altid lidt hyggeligt med sådanne anledninger. Nu ser vi, hvad der sker 🙂
    kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal