Forleden aften serverede en kollega lækre flade, bløde boller. De fremstod som nogen, der havde hævet længe. Men jeg fik ikke spurgt om opskriften, derfor er dette mit forsøg.

Jeg kan i mit arkiv se, at jeg en gang før har forsøgt med koldthævede boller, men her kommer et andet forsøg, en anden udgave 🙂

Koldthævede grovboller  (8 boller)

3 dl. koldt vand

1 tsk. groft salt

10 gr. gær

50 gr. hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner eller andre kerner

1 dl. havregryn

75 gr. fuldkornsmel

2 spsk. olie

175 gr. mel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Læg film over skålen og stil den i køleskab natten over.

Næste dag deles dejen i 8 klumper og sættes på en plade med bagepapir. Efterhæver mens ovnen varmer op til 225 grader. Bag bollerne ca. 15 minutter.

De smager ganske godt 🙂 men er lidt flade i det. Men er en super måde, når man gerne vil servere nybagte og lune boller en dejlig sommermorgen 🙂

God onsdag.

Jette