Jeg har altid syntes, at brød skal æltes, hæve og æltes igen. Altså, at der arbejdes med en fast og håndterlig dej. Men ind imellem læser jeg opskrifter, hvor dejen er helt blød og hvor man slet ikke skal have fingrene ned i dejen. Og nu skulle de altså have et forsøg 🙂

Koldthævede boller ( 6-7 stk.)

8-9 gr. gær

1 dl. yoghurt

1½ dl. koldt vand

1 tsk. groft salt

1 spsk. honning

25 gr. solsikkekerner

1 spsk. olie

75 gr. grahamsmel

50 gr. pizzamel

125 gr. hvedemel

Gæren røres ud i væsken, og alle de øvrige ingredienser tilsættes og røres godt sammen. Dejen er ikke super klistret, men du kan heller ikke ælte den.

Skålen dækkes med film og sættes i køleskabet natten over.

Næste morgen er den hævet i hvert fald til dobbelt størrelse 🙂 Løsn dejen langs kanten, inden den sættes på en plade med bagepapir. Brug to skeer og fordel dejklumperne. De blive ret uformelige. Efterhæver ca. 30 minutter, før de bages ved 200 grader i 15 minutter.

Afkøler på en rist, inden der serveres nybagte lune boller.

Hvis man husker at lave dejen aftenen før, så er det en udmærket måde at have nybagt brød på næste morgen. Det bliver et rustikt udseende, men det er uden betydning for smagen. Og de er bløde og lækre – så de får et forsøg igen en anden dag.

Og så er det næsten weekend, med flere vielser, det er virkelig sæson for det i disse uger. Men jo en glædelig og festlig ting, som giver minder og er en skelsættende begivenhed, for alle som deltager. Uanset om parret er først i tyverne eller har rundet de fyrre 🙂

God og solrig weekend – endelig lader det til at det bliver muligt at sidde ude uden overtøj 🙂

Jette