Først på ugen plukkede jeg hyldeblomstskærme og gjorde dem klar til hyldeblomstsaft. Nu har de trukket, og i dag blev det hele siet fra og saften målt op.

Normalt så vil man ikke gøre mere ved saften – blot sætte den i køleskab, og så er den klar til brug.

Men jeg ville gerne have en sirup, så jeg forsøgte at koge saften ind. Den blev reduceret med 1/3 – cirka – men den er nu ikke blevet særlig meget tykkere i konsistens. Smagen er til gengæld intensiveret. Men det er også ok – jeg er sikker på, at jeg får stor glæde af saften, når jeg igen skal lave en kage med hyldeblomst saft. Jeg lavede denne til pinse, og den smagte virkelig dejligt.

Noget andet jeg plukkede først på ugen var en pæon i knop. Jeg tog den ind i håb om at den ville springe ud, men var ikke sikker på at det kunne lykkes. Men se nu – den er begyndt at åbne sig så fint. Jeg synes virkelig, det er en fascinerende blomst – jeg har kun en enkelt plante – det er vist noget af det, jeg på sigt skal have flere af 🙂

Nu nærmer weekenden sig – det bliver dejligt – håber på lidt sol og sommer igen.

Med ønsket om en dejlig weekend til dig.

Jette