Jeg havde egentlig besluttet, at i år ville jeg ikke lave hyldeblomst saft 🙂 Men et blik på hyldetræerne og de fine skærme med hvide blomster fik mig på andre tanker. Også inspireret af den hyldeblomst sirup, som jeg fik af min datter Trine, den har jeg haft meget glæde af. Så jeg tænker, at der skal forsøges at lave noget sirup ud af noget af saften.

Nu er jeg i gang. Tidligt i morges plukkede jeg fine og friske skærme, der er blevet rystet godt for små dyr og så ikke mere ned det – inden de kom i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Skærmene skal ryste godt – der gemmer sig meget i de tætte blomster 🙂 Opskriften er den samme som tidligere.

Nu står det hele til afkøling, inden det sættes i køleskab og står et par dage. Jeg rører lidt undervejs, og når tid er, så sigtes blomster og citroner fra og kun saften er tilbage. Smagen af sommer 🙂

Det er lidt fascinerende dette at kunne gå ud i naturen og plukke noget, og så få det brugt i køkkenet siden hen. Det er vel sådan lidt urmenneskeligt – og i hvert fald helt i takt med tiden, om at genfinde naturen.

Den står også i sit fineste skrud netop nu, så det er kun til at blive glad af, når man bevæger sig udenfor.

“Nu blomstertiden kommer

med lyst og ynde stor,

sig nærmer bliden sommer,

da græs og urter gror;

nu varmer sol i lide,

og hvad der lå som dødt,

med hver den dag, mon skride,

står op som atter født.” (Den danske salmebog 722)

God sommerdag.

Jette