Det har været en dejlig pinse i år. Højtid og natur har spillet sammen på fineste vis.

“Naturen holder pinsefest

i blomstervirket smykke,

og lunden, som den kan det bedst,

fortæller om sin lykke …” (Den danske salmebog 723)

Pinsen handler jo om Helligånden, og den er bare diffus og svær helt at få hånd om – men naturen hjælper på vej. Som vinden i bladene ikke kan ses, sådan kan Helligånden det heller ikke – men ingen er i tvivl om, at noget bevæger grene og løv. Og sådan pustes til os – med Guds ånd.

Uanset, hvordan vi oplever det – så er naturen skøn netop nu. Og med varme sommerlige dage, så er det bare om at nyde det.

Jeg havde flere kirkelige handlinger i pinsen og to pinsegudstjenester. Det var så rart igen at kunne byde indenfor i kirken til fællessang og fællesskab.

Pinsedag til frokost var min søster og svoger på besøg – med afstand. Det er stadig lidt mærkeligt ikke at hilse på ens nærmeste familie, men pyt, det var super hyggeligt at være sammen og tale om stort og småt. Til kaffe havde jeg bagt denne glutenfri lagkage – det er en kombination af flere opskrifter, denne bund og denne mousse og fyld – men meget enkel, let at lave, og så smager den skønt 🙂 

Senere gik turen vestpå – og en aftentur på Oles marker. De er bortforpagtede, men vi må gerne gå der – ned langs de mange juletræer og følge årets gang med dem. Og der står også en vindmølle på hans jord – op mod den blå himmel ser det hele så fint ud.

I går brugte jeg noget tid på at opstamme Oles troldhassel – det er altså et lidt sjovt arbejde. Jeg er spændt på, hvordan det tager sig endeligt ud, når blade og grene finder sin rette plads igen.

I dag er dyrene og jeg alene tilbage i præstegården – og nyder en dejlig sommerdag.

God tirsdag til dig.

Jette