Vejret er fantastisk disse dage. Den høje himmel med den smukke blå farve og solens livgivende varme – det er godt for krop og sjæl.

I går blev det til et besøg i sommerhuset. Kun Diva og jeg, og med langt til andre. Der var ikke mange mennesker i sommerhus på sydfyn. Men jeg nød en dag med tid til at lave ingenting. Der blev rodet lidt i højbedene og flyttet et par fliser.

For et par år siden lagde vi en lang række trædefliser på grunden. Tanken var, at så kunne man gå tørskoet ind i sommerhuset. Men virkeligheden blev en anden – græsset voksede godt og grundigt ind over de små runde fliser, så det var uden betydning, om du gik på græsset eller du gik på fliserne. Så nu skal de pilles op – og sættes til salg! Du kan se her, hvordan det oprindelig så ud 🙂

Jeg er næsten altid en tur nede ved vandet – og sådan også i går. Og kontrasten er stor – Vesterhavet kan noget, Helnæs bugt noget andet 🙂

Der går også en fin lille sti langs med vandet, og på et tidspunkt bliver den til en del af Øhavsstien.

Her gik det ind gennem lidt skov, og bunden lyste med fine anemoner.

Vel tilbage igen, så var solen nået om til vest, og der var så fint at sidde på terrassen. Det er altså en velsignelse at have sådan en plet at kunne side og nyde udsigten og lade tankerne løbe ad egne veje. Terrassen skal vaskes af for alger – det blev ikke lige i denne omgang 🙂

I denne underlige tid er der kommet et nyt fast indslag – morgensang. Så selv i sommerhus var der tid til morgensang. Det er både lidt spøjst – men virkelig også en fornøjelse. Jeg synger glad og gerne med. Også i aften, hvor DR sender et program om fællessang, hvor for sig.

Og endelig fandt jeg en lille påskelilje. Den stod i ly for brændelyet – og blev ramt af solens stråler. Den er så fin. Og står lidt der, hvor ingen regner med at finde den – så den lever ret godt op til Grundtvigs spørgmål: “Påskeblomst, hvad vil du her?”

Alle forårsblomsterne bringer bare lys og glæde og håb i denne tid. Heldigvis har vores gravere fået lov til at gå på kirkegården igen, og inden længe få plantet et hav af stedmoderblomster. Så er det ved at være forår.

God weekend.

Jette