Den engelske julekage 2019 er blevet hentet frem fra køleskabets bagkant, og er nu blevet gjort færdig. Et hyggeligt arbejde, og ikke mindst forventningen om, hvordan mon kagen smager 🙂

Den blev befriet for vitavrapen og en dejlig duft bredte sig. Så blev den smurt op med abrikosmarmelade, for at marcipanen bedre kunne holdes på plads. Og endelig rullede jeg overtræksmarcipanen ud og fik det lagt over kagen. Det gik faktisk ret godt i år 🙂

Jeg lavede en portion overtræksmarcipan ud fra 200 gr. marcipan – så er der rigeligt til at dække kagen med, og der er lidt til at lave pynt af.

Her manglede kun pynten. Og det blev i den enkle skala – stjerner drysset ud over toppen af kagen. Og så til aller sidst lidt guldstøv – så bliver det ikke festligere 🙂

Nu er kagen klar til jul – eller måske bliver det allerede i den kommende weekend, at der åbnes ind til kagens indre. Den ser da indbydende ud, tung og fyldt med tørret frugt. Jeg glæder mig allerede til at smage et stykke.

Må du få en dejlig 3. søndag i advent og weekend.

Jette