En lækker grøn frokost

Selv om årstiden siger sent efterår, så kan der nu sagtens spises en lækker grøn frokost. I sidste uge var jeg jo i sommerhus med Oles familie, og den ene dag, var det mig, der var chefkok i køkkenet og stod for den grønne frokost.

Den blev heldigvis en succes, og det smagte nu også fint det hele. Men jeg tror, at familien var forundret over, at det tog så lang tid at forberede det hele. Men set i lyset af, at det hele blev lavet fra bunden af (næsten) så tog det ikke længere tid, end hvis det havde været en traditionel frokost, der skulle stables på benene.

Det er nu ikke fordi, at jeg har så mange opskrifter med – mere inspiration 🙂

Jeg lavede falafler. Et nyt ord i familien – tillige med kikærter. Kikærterne stod i blød i 24 timer i køkkenet og fik adskillige blikke med på vejen. Hvad skulle det dog blive til? Kunne det overhovedet smage godt 🙂 Men det gjorde de – opskriften er fra Arlas bog: Skøn mad uden kød.

De dybtstegte falafler fik følgeskab af lækker kold kartoffelsalat.

Og så var der elementer til en “byg selv rugbrødsmad” 🙂 Den bestod af avocadomos, skøn farverig salat (spinatblade, små tomater, feta og smukke smilende silkehønseæg) og endelig en rødløgsmarmelade. Sammen med skønt groft rugbrød, så var det et hit. Rødløgsmarmeladen havde jeg lavet hjemmefra – jeg brugte denne opskrift, som jeg fandt på nettet.

Desuden lavede jeg quinoasalat med bagte gulerødder. Fik ikke lige et billede af den, men du kan se den her.

I et gammelt ugeblad fandt jeg inspiration til servering af ost. Et stykke manchego skæres i tern og blandes i et glas med hele oliven og lidt frisk rosmarin, inden der hældes olie over. Jeg ved såmænd ikke, hvor meget smag det hele giver til hinanden, men det ser da festligt og indbydende ud – synes jeg. Selv om en kommenterede, om man også skulle spise det juletræ der lå øverst 🙂

Jeg havde bagt et foccacia brød – det går man aldrig fejl af. Og i Den store bagedyst” havde deltagerne lige prøvet kræfter med det samme, så motivationen var i top til at forsøge med mit eget brød. Det hævede ikke helt som det skulle, men smagte nu meget godt alligevel.

Frokosten blev nydt og alle blev mætte – og jeg var glad 🙂

Jeg håber, du har lyst til at forsøge med en grøn frokost en dag. Jeg var lidt nervøs for, om alle blev mætte – men det gjorde de.

God torsdag.

Jette

Forrige indlæg

November, november …

Næste indlæg

Glimt fra ugen

2 Kommentarer

  1. A + K = ♥

    Åh altså, bare synet af falafer – yum! Dem elsker jeg.

  2. Jette Holm Rosendal

    De blev nu også meget gode – de sidste er gemt i fryseren til en anden god gang. Disse var lette at lave, kikærterne skulle kun stå i blød inden de blev hakket sammen med krydderier osv. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal