Skønne efterårsdage i Nordjylland

Hvor var de sidste dage af oktober bare skønne. Tørvejr, klar himmel solskin og nattefrost – virkelig en flot afrunding af den midterste efterårsmåned. Og de sidste 4 dage var jeg og Oles familie i Nordjylland – i et dejligt sommerhus i Kandestederne. Det var ren idyl 🙂

Det var første gang jeg var med på sådan et ophold i deres familie – og jeg var lidt spændt på, hvordan det ville være. For de andre har jo kendt hinanden i en menneskealder og sammen oplevet både glæder og sorger, og så er det sin sag at komme ind i sådan en kreds. Men det er gået så godt, åbenhed og venlighed og masser af grin og historier fra langt tilbage har kendetegnet dagene.

Her er lidt glimt fra noget af det, vi også så og oplevede i det nordlige Jylland. Et skønt sted. Ved Grenen så vi en dag sælerne, som havde lagt sig til rette i solskinnet. Hvor var de søde og ret upåvirkede af, at mennesker stod og iagttog dem.

Solnedgangspladsen var blevet renoveret og havde fået en fin cirkel, hvorfra solnedgangen kan nydes. Vi var der om formiddagen, så det var formiddagssolen vi så 🙂

Og så gik turen til det mest omtalte fyr for tiden. Rubjerg knude fyr, som i sidste uge blev flyttet 70 meter. En imponerende indsats, og vi så ved selvsyn, hvorfor de ikke havde flyttet fyret længere. Sandklitten sluttede der, og en stejl side viste sig.

Folkene bag var stadig i gang med at rydde op og lægge sand på plads – så vi mødte manden bag hele den store operation – en jordbunden nordjysk murermester 🙂

Vi besøgte endvidere Råbjerg mile og Nordstranden og fornemmede undervejs den helt særlige stemning, der er i området. Vejret var så fint, at kaffen kunne drikkes i det fri.

På vejen hjem gik turen forbi min barndoms kirke og dermed også mine forældres gravsted. Her så alt fint og pænt ud – nu ventede gravstedet på at blive pyntet med gran.

Nogle dejlige dage er forbi – det er blevet november, og hverdagen venter.

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

Sidste fredag i oktober

Næste indlæg

Blog fødselsdag og æblebrud

2 Kommentarer

  1. Lene

    Og vi var der vist forskudt for hinanden. Vi var der søndag og heldigvis arbejdede murermesteren ikke den dag 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Lene. Jeg så godt dit billede på Instagram – og tænkte, at det var en sjov ide, at besøge stedet midt i flytningen. Og ja, vi var der først tirsdag 🙂 God weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal