At være vært ? At leje Kærnehuset ud hele sommeren ?

Septembers himmel er så blå

Jeg skrev, da jeg begyndte at leje sommerhuset ud på airbnb, at jeg ville gøre lidt status, når sæsonen var slut. Og det er den nu. De allersidste gæster har netop forladt huset, og huset er heller ikke længere at finde på airbnb.

Svaret på spørgsmålet – om det var en god ide – så er det: JA!

Det har været sjovt, spændende og meningsfuldt. Og så blev der tjent lidt penge, hvor langt de fleste er blevet investeret.

Men jeg tænker også, at de mange besøg og gæster i huset, har været med til at skabe lidt liv i området. Der er meget stille, hvor sommerhuset ligger, og det skal det også være. Men det gør også noget ved et område, når man kan se, at der er mennesker i husene. At der sker lidt. Så af den grund synes jeg også, at det har været en god idé.

Og så håber jeg – uden at kunne vide det – at det har givet lidt handel til den lokale brugs i Millinge. Og det vil kun være godt, for det er et lille lokalsamfund, hvor brugsen er en vigtig brik og er et mødested, skaber liv og deler informationer ud. Her hentes kirkeblad, pakker og medicin – plus selvfølgelig almindelige indkøb. 

Masser af brænde

Jeg synes også, at det har været sjovt, at høre og læse om, i hvilken anledning huset er blevet lånt. Det har spændt vidt – fra veninder der skulle slappe af, til tre generationer på rundtur i Danmark – til et nygift par, der sov her efter bryllupsfesten 🙂 Og det har været danske og udenlandske gæster i skøn blanding, så mit engelsk er også kommet lidt på prøve 🙂 Og de franske hilsner gætter jeg mig til oversættelsen af 🙂

Højvande og aftensol

At være vært har også givet nogle helt praktiske erfaringer 🙂

Som at det er smart at have to – tre sæt sengetøj og håndklæder parat – så der kan vaskes på skift.

Og så finde ud af, hvor lang tid tager det at gøre klar mellem to hold gæster. Hvis jeg var effektiv tog det ikke så lang tid – men jeg valgte at se på mine ture i sommerhus, som et lille frirum. Så der blev også tid til at læse lidt, nyde solen og gå en tur til vandet. Så på den måde fik jeg også selv glæde af huset – ud over, at der blev gjort klar til næste hold.

Der har været mange overnatninger – og dermed mange køreture til Faldsled. Men det har været i den periode på året, hvor min kalender også er mest åben. Det vil sige, at jeg har kunnet tilrettelægge dagene, så samtaler for eksempel lå, når jeg ikke skulle i sommerhus. Og helt generelt er der ikke mange møder i sommermånederne. Så det har fint kunnet fungere – både at arbejde og være vært 🙂

Var der ingen minusser ? et par enkelte, men helt overordnet, så har det været en fornøjelse.

Men det var da lidt irriterende af få et afbud med kort varsel. Man kan sætte noget gebyr på, det har jeg valgt ikke at gøre. Så det er bare noget der sker.

Og så er der blevet flyttet lidt rundt på tingene i huset – men intet er forsvundet. Og huset er blevet afleveret i rigtig pæn stand hver eneste gang.

Morgenstrik og podcast 🙂

Så du kan sikkert godt fornemme, at jeg er klar til endnu en sæson 🙂

Men lige nu vil jeg nyde, selv at kunne være i huset, tænde op i brændeovnen og hygge mig – og glæde mig, når gode mennesker kommer med derned 🙂

God tirsdag.

Jette