Det har været en dejlig weekend – med fantastisk vejr. Solskin, lune vinde og tid til at være ude. Det er blevet nydt i stor stil. Og heldigvis kunne jeg konstatere, at mange andre i går også havde valgt at gå en tur i sensommeren og mærke den helt særlige september stemning og skønne blå himmel.

Jeg har ikke selv lavet meget mad i weekenden, men det blev dog til enkelt pastaret.

Turen til Toscana efterlod mange gode minder – både fra naturen, kulturen og ikke mindst maden 🙂 At få serveret en pastaret hver dag – det passede mig så godt 🙂 Der var mange forskellige retter og variationer, men især en synes jeg særlig godt om. Måske fordi den er enormt enkel. Internettet hjalp til at finde en opskrift, og her kommer den så i min variation.

Tomater, der har simret i olivenolie, tilsat hvidløg og perfekt kogte pasta – det smager godt 🙂 Lyder det kedeligt ? Måske. Men det er virkelig et forsøg værd.

At lade noget simre i olie – det giver bare en skøn smag og naturlig fedme til retten.

Enkel pastaret (2 pers)

ca. 300 gr. små tomater

2-3 fed hvidløg

½ dl. olivenolie

1 tsk. tørret basilikum

lidt salt, peber og sukker

200 gr. pasta

Skær tomaterne i halve og hvidløgene i tynde skiver. Kom olien i en bred gryde og varm godt op, tilsæt hvidløg og tomater og lad det hygge sig. Rør en gang imellem, og tilsæt krydderier. Mens tomaterne mørner koges pastaen. Men kun ca 2/3 af tiden, så kommes den over til tomaterne og koger færdig der. Tilsæt evt. et par skefulde af kogevandet.

Når pastaen er tilpas kogt – så serverer du 🙂 Der kan evt. drysses parmesan på toppen, men det var jeg udgået for, så derfor blev det et drys basilikum.

Serveret til frokost i solskin og med et glas rosé ved siden af – og i godt selskab. Så var det bare godt 🙂

Det er stadig sæson for tomater, så det er bare om at prøve retten 🙂

Jeg handlede i Oles lokale Dagligbrugs og var så heldig at finde både danske tomater på tilbud og bagepapir, der var FSC certificeret – så det var en god dag 🙂

Nu venter sidste uge i september – det ville være skønt med lidt mere af det dejlige vejr.

God mandag.

Jette