Jeg tænker, at du nok synes, det er en lidt besynderlig titel på et indlæg 🙂 Og det bevæger sig da også ret langt ud over, hvad jeg normalt skriver om. Men jeg synes alligevel, at det kunne være interessant at skrive lidt om.

Pengene, det drejer sig om, er dem, jeg har tjent på udlejning af sommerhuset. Det med udlejning var en lidt pludselig idé jeg fik, men som har vist sig, at være en god idé. Kærnehuset har stort set været lejet ud alle de dage, det har været muligt at booke det.

En overnatning i huset giver mig ca. 300 kr. – så lidt hurtig hovedregning viser, at det er ikke helt vildt mange penge, der er rullet ind på kontoen. Men dog penge, jeg ikke havde budgetteret med, så for at de ikke blot skulle gå ind i den almindelige husholdning, besluttede jeg, at sætte dem på en særskilt konto.

Og nu, hvor sæsonen er ved at være slut, så har jeg investeret pengene i aktier. I bæredygtige aktier. 

Det er forholdsvis nyt, at der bliver tænkt bæredygtighed med, når man taler om aktier og investering. Men der er kommet en efterspørgsel på at investere i virksomheder, hvor bæredygtighed og miljøhensyn og andre grønne tanker spiller med.

Og at investere sine penge, er en god måde at bidrage til at hjælpe miljøet og klimaet på. Vi bruger i forvejen vores penge til at understøtte grønne tiltag hver eneste dag – når vi genbruger en plastikpose, handler lokalt, mindsker madspild og ind i mellem lader bilen stå og cykler i stedet. Det er alt sammen noget, der tæller på plussiden, når vi tænker grøn omstilling.

Men et andet sted, hvor vi også kan gøre en forskel er altså ved at investere i virksomheder, der specifikt i deres målsætning har indskrevet, at de ud over at producere eller fremstille, det de nu gør – samtidig vil tage hensyn til miljø, sociale forhold og har en ledelsesprofil, der også kigger på kønsfordeling. Det kan nemt komme til at lyde lidt langhåret, og jeg er heller ikke så meget inde i det.

Men der er hjælp at hente på nettet – og i ens bank.

Jeg har valgt at investere mine lejeindtægter i en fond, der forvalter bæredygtige aktier. Og sætter min lid til, at de mennesker, der har udvalgt de 100 aktier i fonden, har gjort deres forarbejde godt. Altså kigget hvert firma igennem og vurderet, at de opfylder nogle krav med hensyn til miljø og sociale forhold osv.

Og ved at investere i grønne virksomheder, så er jeg med mine sparepenge med til at finansiere, deres videre udvikling. Og forhåbentligt får jeg et afkast ud af det – på sigt.

Aktier er en levende størrelse, som går op og ned – så hvis man hver dag sidder kun og kigger på kurser, så kan man godt blive noget urolig.

Det bedste er at investere pengene, og så lade dem arbejde for sig. Med forventning om, at de i sidste ende vil kunne genere lidt flere penge.

Det håber jeg, min lille investering gør. Men uanset, hvordan afkastet bliver, så har de været med til at fremme et grønt aftryk i verden. Og det er da meget godt i tråd med tanken bag Kærnehuset 🙂

Om et år, vil jeg se tilbage på min lille investerering, og se, hvordan det er gået med den. Men indtil da, får den lov at passe sig selv.

God torsdag.

Jette